x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Care sunt țările care au anunțat mutarea ambasadelor la Ierusalim?

Care sunt țările care au anunțat mutarea ambasadelor la Ierusalim?

de Dan Constantin    |    31 Mar 2019   •   12:23
Care sunt țările care au anunțat mutarea ambasadelor la Ierusalim?

Anunțul premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României la Ierusalim nu este singular. Mai multe țări au făcut declarații prin oficiali de rang înalt prin care anunță planuri de relocare a misiunilor lor diplomatice de la Tel Aviv în Ierusalim.

 Duminică,31 martie, Președintele Braziliei începe o vizită de două zile în Israel și este dată ca sigură o declarație privind mutarea ambasadei sau, cel mai sigur, de deschidere a unui birou comercial cu statut diplomatic  la Ierusalim. Bolsonaro nu va vizita însă și Ramallah pentru convorbiri cu liderii palestinieni. Publicația Times of Israel trece în revistă țările care au anunțat acțiuni similare.  SUA și Guatemala sunt singurele care au deja o misiune diplomatică la nivel de ambasadă mutate în Ierusalim. Paraguay a anunțat de asemenea că va face acest pas. La conferința AIPAC de la Washington, un anunț similar cu premierul român a făcut președintele Honduras, decizie ce va fi transpusă în practică imediat după ce Israel va deschide o ambasadă la Tegucigalpa.

 Dintre țările europene Republica Cehă, Ungaria și Slovacia și-au  anunțat intenția privind mutarea ambasadelor sau deschiderea de misiuni comerciale la Ierusalim. Sursa citată menționează în cazul României că Președintele Iohannis se opune mutării ambasadei la Ierusalim.

×