x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție nu poate funcționa în forma actuală, potrivit Anei Birchall

Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție nu poate funcționa în forma actuală, potrivit Anei Birchall

17 Sep 2019   •   15:01
Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție nu poate funcționa în forma actuală, potrivit Anei Birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat, marţi, că există două concluzii preliminare majoritare ale grupului de lucru din cadrul MJ privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, care nu susţin funcţionarea SIIJ în actuala formă.

"Acum ceva vreme am constituit un grup de lucru interministerial la nivelul Ministerului Justiţiei, coordonat direct de către ministrul Justiţiei. (...) Ca şi puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atât de la instituţiile relevante din sistemul judiciar - toate de altfel, cât şi de la asociaţiile profesionale. Această analiză a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, Comisiei de la Veneţia şi alte recomandări venite de la fiecare român care ne-a scris în această perioadă. (...) Noi terminăm această analiză, acest raport în perioada următoare, sper în maxim 2 săptămâni. Vă spun din concluziile preliminare că sunt două concluzii destul de interesante, care au majoritatea, şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii (Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie - n.r.). Acestea sunt concluziile preliminare", a declarat Ana Birchall la CSM.

AGERPRES

×