x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale PMB: Peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris pentru a fi testați pentru noul coronavirus

PMB: Peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris pentru a fi testați pentru noul coronavirus

22 Mai 2020   •   20:30
PMB: Peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris pentru a fi testați pentru noul coronavirus
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Peste 3.000 de locuitori ai Capitalei s-au înscris pentru a fi testați pentru noul coronavirus, în programul „Testăm pentru București”, anunță, vineri, Municipalitatea, la câteva ore de la lansarea proiectului.

„Mă bucur foarte mult că peste 3.000 de bucureșteni au accesat platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/ și au aplicat pentru a a fi testați gratuit în vederea diagnosticării eventualei prezențe a virusului SARS-CoV-2. Numărul mare de voluntari înscriși în acest program într-un timp atât de scurt ne confirmă faptul ca bucureștenii așteptau din partea autorităților o astfel de inițiativă, similară celorlalte metropole europene. Pana acum, unitatile medicale testau doar persoanele cu simptome de infectare, iar cei asimptomatici nu aveau posibilitatea sa afle daca sunt sanatosi sau nu. De aceea, Primaria Capitalei ofera posibilitatea bucurestenilor sa se testeze, gratuit, printr-un simplu exudat nazofaringian. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Aceste teste vor fi prelucrate de nouă de unități medicale de stat și private, fiind 36 de puncte de recoltare, afiliate acestui proiect.

Aplicația oficială este funcțională începând de vineri, de la ora 13.00.

Bucureștenii care doresc să se testeze vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

„Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă”, arată Primăria Capitalei.

Testarea se va realiza în mod gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmeaza să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pmb