x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Război pe Facebook între Tudorel Toader şi Adrian Severin

Război pe Facebook între Tudorel Toader şi Adrian Severin

de Ion Alexandru    |    08 Apr 2019   •   10:43
Război pe Facebook între Tudorel Toader şi Adrian Severin

După ce, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a atras atenţia ministrului Justiţiei că ”nu mai poate continua aşa”, referindu-se la jocul ciudat pe care acesta din urmă îl face în legătură cu ordonanţele de urgenţă referitoare la modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, Tudorel Toader a postat, pe Facebook, o serie de mesaje caudate, care s-au “autodistrus” după o oră sau 30 de minute. Atitudinea l-a scos din sărite pe fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, între cei doi având loc un schimb de replici virtuale presărate cu atacuri la persoană. La rândul său, deputatul Liviu Pleşoianu îi atrage atenţia lui Tudorel Toader că nu a adoptat nicio poziţie referitoare la dezvăluirile care îl privesc pe Augustin Lazăr şi la trecutul acestuia de procuror comunist, membru al Comisiei de Liberări Condiţionate de la Penitenciarul Aiud.

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat, sâmbătă seara şi duminică dimineaţă, mai multe mesaje cu “tâlc”, pe contul său de socializare, după ce, vineri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a dojenit că “păcăleşte lumea” cu ordonanţele de urgenţă. “Simple precizări! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege. PS: Legiuitorul poate să renunţe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluţiile declarate neconstituţionale”, este primul mesaj, cu menţiunea că, după o oră, această postare va fi ştearsă.

Ulterior, Tudorel Toader a adăugat o altă postare, în care precizează că „în lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o ordonanţă de urgenţă!”, cu adăugarea că şi această postare se va autodistruge.

 

Severin îl face pe Tudorel impotent, laş, tranzacţionist şi iresponsabil

Atitudinea ministrului Justiţiei a atras mai multe reacţii negative, tot pe Facebook, cea mai virulentă fiind postată de fostul europarlamentar Adrian Severin. Acesta a scris: “Dacă o problemă nu este soluţionată urgent de un decident impotent, laş, tranzacţionist sau iresponsabil, înseamnă că nu este urgent. Aşa ne învaţă filosoful Tudorel!”. Replica ministrului nu a întârziat să apară: “La câte interese are în justiţie, mai nou vorbeşte/ mă critică/ şi un oarecare Severin”. Un cititor i-a atras atenţia, într-un mesaj, lui Tudorel Toader că “nu vă fac deloc bine aceste postări” şi, la scurt timp, Tudorel Toader i-a răspuns: “Cred că aveţi dreptate. Nu voi mai răspunde detractorilor mei! Cu puţin timp în urmă, Severin se străduia să apară în aceeaşi foto”.

Imediat, a venit şi replica lui Adrian Severin: “În lipsă de argumente, ministrul Toader adoptă metoda atacului la persoană. Ruşine! Am interesul edificării unei justiţii echitabile! Opusul celei păstrate de dl Toader!”.

 

Schimb de replici între un fost demnitar şi un ministru al Cabinetului Dăncilă. Unul îl acuză pe celălalt de laşitate. Al doilea îl atacă sub motivul că “are interese în justiţie”

 

Dragnea: A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii că dau aceste Coduri prin OUG

Postările enigmatice ale lui Tudorel Toader vin după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe ministrul Justiţiei. “În ceea ce priveşte ordonanţa (de modificare a codurilor penale – n.red.), eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat: vedeam, aşa, un fel de teatru cam ieftin. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care ţipau şi care urlau şi care ameninţau. (…) Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulţi colegi îmi spun că, de fapt, toată intenţia dumnealui a fost din ianuarie să ridice aceste subiecte în dezbatere şi ca să discutăm trei luni de zile nu de ce avem de făcut în România reală – nu în România imaginară – şi a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nu are intenţia să le dea vreodată. (…) Deci eu cer Guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuţie la nesfârşit. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru codurile penale, după verificarea de la Curtea Constituţională. A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste coduri prin ordonanţe de urgenţă, ca să ajungă la final să se meargă, din câte am înţeles, cu vreo 7-8 articole la Bruxelles, într-o mare umilinţă”, a declarat Dragnea, care a adăugat: “Pe mine nu mă mai interesează ce se întâmplă la Ministerul Justiţiei. Dl Toader credeţi că e tatăl nostru? PSD nu poate rămâne captiv nici lui Toader, nici altcuiva”.

 

Un cititor al paginii de Facebook a lui Tudorel Toader îi atrage atenţia ministrului că genul acesta de postări nu îi fac “deloc bine”.

 

Pleşoianu: “Eroul Filip a făcut mai mult decât postări care se autodistrug”

Enervat la culme de aceste postări, şi deputatul Liviu Pleşoianu i-a răspuns, tot pe Facebook, lui Tudorel Toader. “Ministrule, nu o să menajez pe nimeni şi nu o să iert pe nimeni în speţa Iulius Filip (torturat) – Augustin Lazăr (călău)!”, spune Pleşoianu. Deputatul adaugă că “nu mă interesează postările tale care se autodistrug! Mă interesează că alegi de zile întregi să nu scrii, să nu spui şi să nu faci nimic în legătură cu asta (...). Eşti relaxat şi scrii postări care se autodistrug. Foarte bine, dacă asta e tot ce poţi tu să faci, atunci continuă! Nu e vorba despre tine, despre faptul că o să fii tu remaniat sau nu. Este despre eroul Iulius Filip şi despre călăul Augustin Lazăr! Iar Iulius Filip, ministrule, a făcut şi şi-a asumat infinit mai mult decât postări care se autodistrug!!!”.

 

×