x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Varujan Vosganian anunță trecerea la PSD a parlamentarilor ALDE

Varujan Vosganian anunță trecerea la PSD a parlamentarilor ALDE

03 Iun 2020   •   10:52
Varujan Vosganian anunță trecerea la PSD a parlamentarilor ALDE

Varujan Vosganian, liderul deputaţilor ALDE a anunţat, miercuri, trecerea la PSD a parlamentarilor formaţiunii, după ce grupul ALDE a fost desfiinţat, în urma plecării la alte partide.

"Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. 

Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian", a spus Varujan Vosganian, potrivit europafm.ro, citat de Antena 3.

"Această decizie pe care am luat-o ieri se referă la afilierea parlamentarilor ALDE la Grupul parlamentar PSD. Am câteva comentarii de făcut şi aş începe în mod categoric prin a spune că deputaţii ALDE rămân deputaţi ALDE şi prin asta vreau să înlătur orice suspiciune, orice ştire falsă cum că deputaţii ALDE ar fi trecut la PSD. Am văzut vehiculându-se astfel de ştiri. Deputaţii ALDE rămân la ALDE iar ALDE îşi continuă activitatea politică în Parlament.

Acest gest pe care l-am făcut are mai multe conotaţii. ALDE, nemaiavând grup parlamentar avea o sporadică la evenimentele care aveau loc în Camera Deputaţilor, a avea un grup îţi permite un anumit timp de a-ţi prezenta opiniile, anumite drepturi în ceea ce priveşte accesul în deciziile Camerei Deputaţilor şi, de ce să nu recunosc, o anumită logistică strict necesară în plan organizatoric", a declarat Varujan Vosganian la Dcnews.

În septembrie 2019, cinci deputaţi au decis să părăsească grupul parlamentar al ALDE, iar prin plecarea acestora, ALDE a pierdut şi grupul de la Camera Deputaţilor, pe lângă cel de la Senat, care fusese dizolvat cu o săptămână înainte. 

După desfiinţarea grupului, o parte din parlamentarii ALDE au rămas neafiliaţi, iar alţii au trecut la PSD.

PSD și ALDE au guvernat împreună până în august 2019, când Călin Popescu Tăriceanu a decis să părăsească această coaliție.

×
Subiecte în articol: psd ALDE varujan vosganian