x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lecţia înotului în lumină

Lecţia înotului în lumină

de Daniela Cârlea Şontică    |    05 Iul 2009   •   00:00
Lecţia înotului în lumină

Iubitorii de poezie religioasă au parte de o reală bucurie prin editarea CD-ului "Luminile iubirii" în rostirea Manuelei Golescu.



5021-96009-untitled1copy.jpgFrumoasa actriţă nu este la prima acţiune de acest gen, CD-ul fiind continuarea celui intitulat "Te port în mine", după titlul unui poem al aceleiaşi poetei Zorica Latcu.

Faptul că Manuela Golescu, frumoasa şi talentata actriţă şi realizatoare de televiziune, este atrasă de poezia religioasă trădează de fapt apropierea sa de valorile creştinismului şi chiar credincioşia sa. Nu putem decât să ne bucurăm de acest "dar de suflet", cum îl numeşte ea pe coperta interioară a CD-ului. Şi cum am putea să nu ne bucurăm, când auzim rostirea unor versuri ca acestea, absolut superbe, închinate Maicii Sfinte: "Bucură-te, leagăn alb de iasomie,/ Către care-n roiuri fluturii coboară,/ Bucură-te, raza stelei din vecie,/ Bucură-te, Maică pururea Fecioară,/ Dulcea mea Marie". (Filă din Acatist)   

REDESCOPERITE.
Selecţia poemelor a fost făcută de marele admirator al versurilor Maicii Teodosia, părintele Teofil de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.  De altfel, părintele este primul care a readus în atenţie scrierile Maicii Teodosia Laţcu imediat după 1989, prin recitarea unor poeme la conferinţele şi întâlnirile cu publicul. Poemele în cauză au fost interzise pe vremea comunismului, iar ieşirea lor din nou la lumină în 1990 a coincis cu plecarea autoarei la cele veşnice.

Pr. Cornel Toma scria pe coperta volumului "Poezii" de Zorica Laţcu Teodosia (Ed. Sophia, 2000): "A asculta poeziile Maicii Teodosia Laţcu înseamnă a înota în lumină, a te îmbăta de fericire, a rămâne uimit în faţa tainei iubirii şi a frumosului divin".

Vocea actriţei este însoţită de acordurile create şi interpretate de Radu Miculiţa la chitară, iar înregistrarea a fost făcută în Izoblue Studio, calitatea fonică fiind ireproşabilă.

În 1997, Manuela Golescu a creat Fundaţia Culturală "Golescu" prin ale cărei proiecte promovează valorile culturale şi spirituale româneşti. Actriţa, care a jucat alături de nume mari ale scenei româneşti, dar şi străine, s-a dedicat în ultimii ani televiziunii, fiind moderatoarea şi realizatorea emisiunii "Extraordinarul de fiecare zi" la Senso TV şi moderatoarea talk-show-lui "Credinţă & Celebritate" la Pax TV. CD-ul "Luminile iubirii" conţine 23 de poeme ale poetei Zorica Laţcu, intrată în monahism sub numele de Teodosia.

×
Subiecte în articol: spectator