x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul The Teachers Orchestra, doamnelor şi domnilor

The Teachers Orchestra, doamnelor şi domnilor

de Roxana Roseti    |    19 Aug 2007   •   00:00
The Teachers Orchestra, doamnelor şi domnilor

Unici in felul lor. Căci ei sunt modeşti, deşi poate n-ar trebui să fie. Interpretează rock&roll de tip big band, ceea ce este cam rara avis in Romănia.


Altceva - Despre Elvis şi muzică pe placul sufletului

Unici in felul lor. Căci ei sunt modeşti, deşi poate n-ar trebui să fie. Interpretează rock&roll de tip big band, ceea ce este cam rara avis in Romănia.

The Teachers Orchestra inseamnă cinci băieţi: Cristian Roman (voce), Adrian-Papaşa Drăgan (tobe), Marian Leuşteanu (bas), Cornel Ştefan (pian), Sergiu Oprea (pian). In cluburi căntă, citez, "ocazional piese din repertoriul lui Elvis, Jerry Lee Lewis, Eric Clapton şi compoziţii ale noastre". Nu işi doresc albume, nu işi doresc cu orice preţ celebritatea. "Ne dorim să căntăm in concerte. Atăt. Toată muzica pe care o facem, că sunt cover-uri pe care le căntăm in club sau că sunt compoziţiile noastre, o facem cu respect pentru cei care ne ascultă", spune liderul trupei, Cristian Roman.

Concert. Băieţii tocmai au susţinut ieri un concert la Coyote Café in inima Bucureştiului. Un concert puţin… altfel. Dedicat lui Elvis - "Elvis Charity Events - The 30th Anniversary", dar şi unui scop nobil.

Mai precis, evenimentul a presupus străngere de fonduri pentru căminul de copii "Sfănta Maria" din Sectorul 5 Bucureşti. In urma spectacolului, aproape 100 de copii cu vărste intre 3 şi 18 ani vor beneficia de incălţăminte, jucării, hăinuţe şi multe alte lucruri. "Este pentru prima oară cănd organizăm un concert cu străngere de fonduri şi nu ultima. Intotdeauna am vrut să ajutăm copiii. De ce acum? Pănă acum n-am avut părghiile necesare!", precizează Cristian.

Băieţii au un fix. Un fix plăcut, numit Elvis. "De trei ani organizăm Memorial Elvis in august, in septembrie Festival Elvis şi in ianuarie Elvis Day. Colaborăm de fiecare dată cu Official Fan Club Elvis Presley Romania, singurul fan club Elvis oficial de la noi. Aceste evenimente le organizăm in cluburi şi au succes, vine mult tineret".

Â

LUCRURI SERIOASE. Suferă cumva cei de la The Teachers Orchestra de Elvismanie? Avănd in vedere că "The King" este cea mai imitată celebritate din lume: peste 50.000 de "Elvişi" din intreaga lume işi căştigă existenţa de pe urma idolului lor. Şi, de asemenea, avănd in vedere că sute de fani vizitează locuinţa căntăreţului pentru a admira obiectele personale, printre care costumele sale, patul sau pistolul său favorit - un Colt 45.

Tot Cristian dă răspunsul: "Eu sunt fan Elvis de la vărsta de 13 ani. Nu am fost tentat să mă imbrac ca el. Sunt destui care fac asta. Nu vrem roşii crescute in formă de Elvis. In Romănia se pot intămpla lucruri serioase legate de personalitatea acestui căntăreţ de excepţie şi chiar se intămplă. Lucrurile astea trebuie doar remarcate".  Â

Bun. Cu Elvis ne-am lămurit, memoria lui este pe măini bune. Ce se intămplă cu restul, cu muzica lor? "Muzica trebuie să pornească intăi din sufletul celui care o compune sau o interpretează şi nu să fie făcută conjunctural. Există public pentru orice gen de muzică, publicul trebuie să fie cel care alege. A compune muzica doar pentru a fi pe placul unui anumit public transformă muzicianul in mercenar şi dincolo de asta se pierde calitatea actului artistic. Pentru că muzica ar trebui să insemne expresie sufletească".

Care este cel mai mare vis al lor? "Să căntăm pe Wembley". De ce pe Wembley? "De ce nu?!?".

Â

,,Incerc să compun şi să cănt piese de calitate, cred că muzica trebuie să pornească intăi din sufletul celui care o compune sau o interpretează şi nu să fie făcută conjunctural. Există public pentru orice gen de muzică, publicul trebuie să fie cel care alege. A scrie muzica doar pentru a fi pe placul unui anumit public transformă muzicianul in mercenar şi dincolo de asta se pierde calitatea actului artistic, pentru că muzica ar trebui să insemne expresie sufletească. Vreau să mă exprim aşa cum simt".

Cristian Roman

×
Subiecte în articol: spectator muzica elvis