x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Arhiva stiri Jurnalul.ro din 2007 - pagina 1038

Numar rezultate 20754 articole

Meniuri cu timbru

"Cand esti invitat la masa, pleaca satul de acasa" proverb romanesc "Cand esti invitat la masa, pleaca satul de acasa" proverb romanesc Adriana Alexandrescu, Bucuresti: "Ne bucuram cu totii de gustul...

Pauza de cafea

Eram la Dijon la 6 ianuarie, zi in care francezii sarbatoresc Epifania sau, intr-o varianta romaneasca, Boboteaza. Acolo Epifania mai este denumita si "Sarbatoarea regilor". Se comemoreaza vizita magilor la ieslea lui...

Pestele rege e Scrumbia!

CAIET DE RETETE / Boboteaza Sarata, la tigaie, la gratar, marinata, rasol, cu sosuri, filetata, rulata, bucatele si in tot felul, scrumbia bate de departe toate recordurile la cerinte, nu numai la romani, ci si la alt...

Traditie si bun-gust in tinutul pitoresc al Branului

ROMANIA CULINARA / Simon, judetul Brasov Ca sa ajungi la Simon, in tinutul Branului, trebuie sa alegi drumul care trece pe langa Campulung Muscel. Si asta pentru ca este flancat, pe de o parte si de alta, de copaci...

Minunea sfintirii apelor

CALENDAR GASTRONOMIC Boboteaza (6 ianuarie) este ultimul eveniment important care incheie Sarbatorile de iarna. Pentru crestinii ortodocsi, Botezul Domnului are ca moment culminant sfintirea apei si transformarea...

Caldura cu lapte si oua

BARUL CASEI Frigul iernii este cu atat mai usor de suportat, cu cat, in linistea casei noastre, reusim sa ne cream o atmosfera calduroasa. Fie ca ne facem, singuratici, planurile pentru noul an, fie ca ne...

Reteta de vedeta Iuliana Marciuc spune "pofta buna" pe chinezeste

Cum fiecare incearca, din varii motive, sa para altfel decat e, se pare ca de cate ori iesi pe strada ai nevoie de multa rabdare si de un plan bine pus la punct. Vechea teorie a mastilor. Viata e o scena, iar noi,...

La Agapa Naturalistilor

BUCATARIA DE ALTADATA Scociorand in arhiva "Muzeului Ospetiei" dam peste o efemerida. Asa le spun bibliotecarii insemnelor numite "menu", ce s-au pastrat de la simandicoase petreceri culinare. O mica opera grafica,...

Arome dulci, seducatoare

RETETA CU DICHIS Gastronomia poate fi definita mai mult ca o arta a gustului decat ca o stiinta. Si asta pentru ca se bazeaza pe experiment, pe simturi, pe creativitate si inspiratie de moment. RETETA CU DICHIS...

Recomandarea saptamaniiDesfatare de Boboteaza

Traditia romaneasca ne spune ca de Boboteaza se mananca peste. Romanii, care au inteles tendintele culinare actuale, aleg varianta marina a alimentatiei lor. Care sunt cele mai gustoase preparate din peste, ne spune Nelu...

Univers acvatic

Din sumar: Reteta de suflet / Recomandarea saptamanii- Desfatare de Boboteaza / Arome dulci, seducatoare / La Agapa Naturalistilor / Reteta de vedeta - Iuliana Marciuc spune ""pofta buna"" pe...

Caiet de retete

PREPARATE DIN CARNE RULADA CU PIURE DE TELINA Ingrediente: un kilogram telina, trei cartofi, 500 g carne de vita, 500 g carne de pui, 4 oua, 5 linguri de pasta de...

Univers acvatic

Din sumar: Reteta de suflet / Recomandarea saptamanii- Desfatare de Boboteaza / Arome dulci, seducatoare / La Agapa Naturalistilor / Reteta de vedeta - Iuliana Marciuc spune "pofta buna" pe chinezeste /...

Recomandarea saptamaniiDesfatare de Boboteaza

Traditia romaneasca ne spune ca de Boboteaza se mananca peste. Romanii, care au inteles tendintele culinare actuale, aleg varianta marina a alimentatiei lor. Care sunt cele mai gustoase preparate din peste, ne spune Nelu...
Serviciul de email marketing furnizat de