x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rusoaica - 4,9 lei

Rusoaica - 4,9 lei

31 Mai 2016   •   10:19

O carte europeană, o contribuţie care depăşeşte hotarele literaturii noastre. “Prin simbolismul ei, cartea îmbogăţeşte nu numai literatura naţională, de care e legată prin limbă, dar însăşi literatura continentală, prin adevărul general omenesc”, scrie prestigiosul critic literar Şerban Cioculescu.

Din motive lesne de înţeles, în perioada comunistă romanul nu a fost niciodată reeditat. În ciuda faptului că liderii comunişti din România au susţinut sus şi tare independenţa faţă de URSS, romanul “Rusoaica” a fost interzis, pentru ca “fratele mai mare din Răsărit” să nu se simtă în vreun fel lezat de romanul lui Gib Mihăescu.

“Rusoica e un roman captivant, care se citeşte cu plăcere, dincolo de toate sofisticatele consideraţii ale criticilor. E un roman de aventuri şi de iubire, despre un tanar care îşi ia dorinţele drept vise şi iluziile drept idealuri. Cu toţii, la o anumită vârstă, păţim acest lucru. Şi până să ne fie ruşine de păţania proprie, ne desfătăm cu nemaipomenitele patanii sentimentale ale locotenentului Ragaiac.“ - Nicolae Manolescu

Dacă nu ai găsit la chioşcuri acestă carte, o poţi comanda la preţul special de 4,9 lei, trimiţând un e-mail la adresa: marketing@jurnalul.ro sau telefonând la: 021.208.75.08.

×