x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Jurnalul îți aduce acasă cărțile lunii mai. #citeștecărțiesențiale

Jurnalul îți aduce acasă cărțile lunii mai. #citeștecărțiesențiale

05 Mai 2020   •   12:35
Jurnalul îți aduce acasă cărțile lunii mai. #citeștecărțiesențiale

Patru noi volume din colecția Jurnalul cărților esențiale, care redau atmosfera tumultuoasă și totodată romantică a perioadei interbelice, așteaptă să le răsfoiești în luna mai: ”De două mii de ani” - de Mihail Sebastian, ”Cartea nunții” - de George Călinescu, ”Pe firul de păianjen al memoriei” - de Cella Serghi și ”Îngerul a strigat” - de Fănuș Neagu.

”De două mii de ani” este confesiunea dureroasă a unui tânăr intelectual de origini evreiești ce încearcă să-și găsească un loc în societatea românească interbelică, dar și o oglindă a unei epoci tumultuoase, ce prefigurează schimbările noii ordini de după cel de-al Doilea Război Mondial.

În „Cartea nunții”, George Călinescu zugrăvește eternul sentiment de iubire ce se manifestă între tânărul doctor în litere Jim Marinescu și absolventa de liceu Vera Policrat, dar face și o radiografie a școlii românești din perioada interbelică, în care accentul cade pe relația profesor-elev.

În ”Pe firul de păianjen al memoriei”, Cella Serghi, realizează un veritabil jurnal intim, o fascinantă cronică a vieții literare din perioada interbelică, unde se regăsesc atât personalitățile care i-au marcat viața și cariera - Liviu Rebreanu, Hortensia Papadat-Bengescu, Eugen Lovinescu, Mihail Sadoveanu -, cât și iubirea sa neîmplinită pentru Camil Petrescu. Citind cartea, veți vedea lumea interbelică şi prin ochii unei femei, una care a trăit acele vremuri.

Fănuș Neagu creează în romanul său de debut, ”Îngerul a strigat”, o atmosferă plină de suspans: țărani dezrădăcinați în căutarea unui viitor mai bun, iubiri interzise, credințe populare și păcate transmise din tată în fiu, fărădelegi la gurile Dunării...

Comandă volumele din colecția Jurnalul cărților esențiale la numărul de telefon 0787.802.913 (tarif normal) sau trimite un email la adresa marketing@jurnalul.ro şi Jurnalul ți le aduce acasă! Preț: 18 lei/ exemplar. Transport gratuit.

 

×