x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lovitură pentru Traian Băsescu. Plângere penală împotriva fostului președinte, pentru fals în declarații și înșelăciune

Lovitură pentru Traian Băsescu. Plângere penală împotriva fostului președinte, pentru fals în declarații și înșelăciune

13 Iul 2020   •   18:48
Lovitură pentru Traian Băsescu. Plângere penală împotriva fostului președinte, pentru fals în declarații și înșelăciune
Sursa foto: DIANA OROS

Pentru că a declarat de mai multe ori pe proprie răspundere că nu a fost colaborator al Securității, Traian Băsescu are acum o nouă plângere penală pe numele său.

Grupul de Investigații Politice a formulat o plângere pentru fals în declarații, abuz în serviciu și înșelăciune.

Anunțul a fost făcut pe Facebook, de Mugur Ciuvică, președintele GIP.

„Traian Băsescu a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea în 2004 și 2009, când a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016, cînd a candidat pentru Parlamentul României și în 2019, când a candidat pentru Parlamentul European.

Toate aceste declarații sunt false. Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securității. Judecătorul a stabilit că Băsescu „a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

Citește și Prima problemă penală a lui Băsescu, în calitate de turnător

Hotărârea Curții de Apel constată o situație juridică existentă deja: Traian Băsescu știa că a fost informator al Securității și, cu toate acestea, a declarat pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Băsescu a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă (necolaborarea sa cu Securitatea ca politie politică) în scopul obținerii prin fraudă și sperjur a funcțiilor de președinte, parlamentar și parlamentar european”, transmite Mugur Ciuvică.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu