x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto A început oficial producţia noului BMW i3

A început oficial producţia noului BMW i3

de Sebastian S. Eduard    |    19 Sep 2013   •   17:51
A început oficial producţia noului BMW i3
Sursa foto: Christoph Busse / BMW AG

BMW Group anunţă începerea producţiei modelul BMW i3. Primul automobil electric premium din lume, conceput special pentru acest tip de sistem de propulsie, este rezultatul unei abordări atotcuprinzătoare de dezvoltare, orientată spre reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor în zonele urbane.

În premieră, fibra de carbon (CFRP) este utilizată în producţia de serie a unui automobil. Structura caroseriei de la BMW i3 este alcătuită complet din acest material foarte uşor şi deosebit de rezistent, ceea ce permite compensarea masei suplimentare a acumulatorilor pentru sistemul electric de propulsie.

Primul automobil BMW i3 ieşit de pe linia de asamblare a fost recrutat ca maşină de deschidere pentru Maratonul Internaţional de la Berlin, care va avea loc la 29 septembrie, şi a fost înmânat atletului german Jan Fitschen. Livrările BMW i3 către clienţii din Germania şi alte ţări europene vor începe în noiembrie, lansarea automobilului în SUA, China şi alte pieţe fiind prevăzută pentru prima parte a anului 2014.

×
Subiecte în articol: bmw i3 BMW