x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Auto-F1: Fostul campion Niki Lauda se simte mai bine după ce a suferit un transplant pulmonar

Auto-F1: Fostul campion Niki Lauda se simte mai bine după ce a suferit un transplant pulmonar

04 Aug 2018   •   19:30
Auto-F1: Fostul campion Niki Lauda se simte mai bine după ce a suferit un transplant pulmonar

Fostul mare pilot austriac Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, se simte mai bine după ce a suferit joi un transplant pulmonar, a indicat vineri spitalul din Viena unde a avut loc operaţia, relatează L'Equipe. 

Chirurgul Walter Klepetko a declarat: "Deocamdată totul merge bine şi suntem mulţumiţi." Totuşi, dacă o asemenea operaţie cere o internare între două şi trei săptămâni pentru persoanele mai tinere, "convalescenţa este mai lungă pentru persoanele mai în vârstă", a avertizat doctorul. 

Presa austriacă de vineri a prezentat pe larg evoluţia stării de sănătate a lui Lauda şi s-au înmulţit mesajele de susţinere adresate de sportivii din această ţară triplului campion mondial (1975, 1977, 1984). 

"Mă gândesc mult la el şi sper că va avea forţa să treacă peste această grea încercare", a spus fostul pilot 
Gerhard Berger, care, la fel ca ilustrul său compatriot, a trecut pe la Ferrari. 

Toto Wolff, director executiv al Mercedes, a adresat un mesaj emoţionant, amintind că prietenul său a supravieţuit în mod miraculos unui teribil accident produs în timpul Marelui Premiu al Germaniei din 1976: "Cunoscându-l pe Niki, sunt sigur că le va spune curând tuturor infirmierilor şi medicilor că s-a săturat de spital. Îi dorim să se refacă rapid şi îi trimitem toată energia noastră pozitivă, lui şi familiei lui.". 
AGERPRES

×