x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Bombă pentru Tesla. Ucis de maşina autonomă

Bombă pentru Tesla. Ucis de maşina autonomă

06 Iul 2016   •   16:21
Bombă pentru Tesla. Ucis de maşina autonomă

Un american a murit în timp ce se uita la Herry Potter în maşina sa Tesla autopilotată. N-a fost o eroare umană, ca în peste 90% din cazurile de accident, ci una de soft.

Programul conceput de inginerii Tesla nu a fost capabil să interpreteze corect o remorcă albă în care se reflecta lumina soarelui. Dincolo de moartea lui Joshua Brown se ridică marele semn de întrebare... dacă şoferii se vor lăsa pe viitor în seama maşinilor.

Tesla se apără. spunând că Autopilotul nu este o maşina autonomă, ci trebuie supravegheat de şofer şi că acest lucru scrie undeva în cartea tehnică pe care Joshua Brown se pare că n-a studiat-o cu atenţie.

Autoritatea americană pentru siguranţa traficului a deschis o anchetă pe un subiect foarte sensbil în care peste zece companii au investit sume importante pentru dezvoltarea unor modele autonome.

Estimările recente spun că până în 2022 vom avea pe şosele astfel de maşini, însă cazul Joshua Brown s-ar putea să schimbe toate calculele. Inclusiv ale companiei-minune condusă de Elon Musk.

 

×