x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ce detalii trebuie să conţină cartea maşinii pentru a putea să-ţi recuperezi taxa auto

Ce detalii trebuie să conţină cartea maşinii pentru a putea să-ţi recuperezi taxa auto

13 Noi 2014   •   15:05
Ce detalii trebuie să conţină cartea maşinii pentru a putea să-ţi recuperezi taxa auto

Ultimul proprietar al unei masini pentru care a fost platit timbrul de mediu in Romania, dar care a fost scoasa ulterior din parcul auto national, poate sa solicite restituirea valorii reziduale a timbrului in baza unor documente care urmeaza sa aiba inscrisa o noua mentiune. Acest lucru este prevazut intr-un proiect de hotarare lansat marţi in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului.

Recentele dispozitii vin in contextul in care in vara au fost propuse alte modificari la legislatia privind timbrul de mediu.

Citeşte şi TAXA AUTO: Recuperarea TAXEI DE TIMBRU va fi o "muncă titanică". CALCULATOR TAXĂ AUTO 2014

In situatia in care pentru un autovehicul s-a platit in Romania taxa de poluare, taxa pentru emisiile poluante sau timbrul de mediu, instantele nu au dispus restituirea acestora, iar autoturismul este scos ulterior din parcul auto national, ultimul proprietar poate sa solicite organului fiscal competent restituirea valorii reziduale de timbrului, se mentioneaza in HG nr. 88/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu

Conform OUG nr. 9/2013, valoarea reziduala a timbrului reprezinta suma care ar fi platita pentru respectivul autovehicul daca acesta ar fi inmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto national, calculata in baza legislatiei dupa care s‐a stabilit cuantumul taxei datorate la momentul inmatricularii, in lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul inmatricularii sau transcrierii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul rulat, folosindu‐se varsta vehiculului de la momentul scoaterii din parcul auto national.

Citeşte şi TAXA AUTO 2014. Cine NU plăteşte timbrul de mediu. Cum poţi scăpa de apăsătoarea taxă

Pentru a recupera valoarea reziduala a timbrului de mediu, ultimul proprietar al autovehiculului trebuie sa depuna la organul fiscal competent o cerere, la care trebuie sa anexeze trei documente.

Află cum îţi poţi recupera taxa auto pe RomâniaTV.net.

×