x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa amanetezi un autoturism

Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa amanetezi un autoturism

22 Feb 2018   •   15:00
Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa amanetezi un autoturism

Exista foarte multi oameni care, ajunsi la ananghie, aflati intr-o criza financiara acuta, apeleaza la ajutorul unei case de amanet. Daca, in urma cu ceva vreme, casele de amanet imprumutau bani doar in schimbul amanetarii obiectelor pretioase, piata de profil s-a schimbat, adaptandu-se nevoilor consumatorilor.

O casa de amanet masini poate fi solutia pentru multi dintre noi de a iesi temporar din criza financiara in care ne-am afundat. Totul este sa gasim solutii pe termen scurt, avand la dispozitie un timp in care ne putem face cateva planuri referitoare la imbunatatirea starii financiare personale.

Inainte de a apela la un astfel de instrument financiar, precum casa de amanet, trebuie sa cunoasteti cateva detalii importante care va vor ajuta sa va ghidati in privinta firmei pe care o alegeti.

Inainte de toate, trebuie sa stiti ca o casa de amanet nu rezolva problemele financiare decat pe termen scurt, comisioanele fiind destul de mari. Aceasta solutie nu este decat un mic carlig care te tine inca agatat la suprafata, nelasandu-te sa cazi in prapastie. Dar sa revenim la detaliile pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand mergeti sa amanetati o masina.

In primul rand, atunci cand mergi sa amanetezi o masina, trebuie sa stii ca aceasta trebuie sa fie in perfecta stare de functionare. Nu merge sa amanetezi o masina defecta, gandindu-te ca vei reusi sa fentezi vigilenta celor cu care vrei sa stabilesti o relatie client-ofertant. Dupa ce va fi verificata minutios de catre personalul specializat al casei de amanet, vei primi banii pe loc, bani de care ai atata nevoie. Sa nu crezi ca vei putea pacali personalul care iti va verifica masina, aici avand de-a face cu oameni bine pregatiti care isi cunosc meseria.

Un alt aspect pe care trebuie sa il cunoasteti, daca sunteti dornic sa amanetati o masina, tine de actul de proprietate al autovehiculului. Tineti minte ca nu puteti amaneta un autoturism daca nu el dumneavoastra. O casa de amanet accepta numai autoturisme si bunuri ale proprietarilor de drept.

Nu mergeti la pomul laudat cu sacul, dupa cum spune un celebru proverb. Nu merge la casa de amanet cu un plan dinainte facut, avand in gand deja o suma conturata pe care crezi ca o vei obtine de la casa de amanet, bazandu-te pe o evaluare personala a masinii. Cu alte cuvinte, nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.

Casa de amanet va face o evaluare proprie a autoturismului pe care vrei sa il lasi acolo drept garantie pentru suma imprumutata, tinand cont de mai multe criterii: marca si model, anul de fabricatie al autoturismului, gradul de uzura care poate fi stabilit la fata locului, valoarea de piata a produsului adus drept garantie.

La randul tau, dupa ce vei amaneta masina, trebuie sa te asiguri ca o lasi in mainile unor oameni corecti, care vor avea grija de aceasta ca si cum ar fi a lor. Intreaba firma de amanet daca dispune de spatii ingradite, supravegheate si pazite, astfel fiindu-ti garantata returnarea masinii in starea de predare.

×