x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cea mai vândută mașină electrică

Cea mai vândută mașină electrică

de Cătălin F. Vărzaru    |    01 Aug 2019   •   18:30
Cea mai vândută mașină electrică

Elon Musk a dat lovitura în Europa. La patru luni de la lansarea în UE, Tesla devine lider pe segmentul electric cu Model 3. În luna iunie, mașina americană a înregistrat un număr de înmatriculări aproape la fel de mare ca Renault Zoe, BMW i3, Volkswagen Golf și Nissan Leaf adunate.

Cea mai ieftină Tesla s-a vândut în 11.256 de exemplare, cu 3.000 mai multe decât în luna precedentă. Rivalii Renault Zoe, BMW i3, Volkswagen Golf și Nissan Leaf au vândut în total 11.810. Renault Zoe ocupă locul doi în top, cu 4.800 de unități, iar celelalte trei au înregistrat în jur de 2.500 de unități. Vânzările Tesla în Europa nu îmbunătățesc prea mult situația financiară a producătorului american, care a înregistrat în primele șase luni din 2019 pierderi-record de aproape un miliard de dolari. În segmentul hibrid, Toyota ocupă patru din cele cinci locuri de top cu Corolla , RAV4, C-HR și Yaris. La mare distanță se situează Range Rover Evoque. Nișa plug-in hibrid este dominată de Mitsubishi Outlander. Japonezii au vânzări de peste trei ori mai mari decât rivalii BMW Seria 2 Active Tourer, Mini Countryman, Kia Niro PHEV sau Mercedes-Benz Clasa E.

Tesla Model 3 a fost cea mai populară mașină electrică în Europa în luna iunie, după ce a înregistrat un număr de înmatriculări aproape la fel de mare ca Renault Zoe, BMW i3, Volkswagen Golf și Nissan Leaf la un loc.

Tesla traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, însă aceasta contrastează puternic cu rezultatele obținute pe piețele internaționale în privința vânzărilor.

Model 3 a redevenit în luna iunie cea mai înmatriculată mașină electrică de pe Bătrânul Continent, cu 11.256 de unități, în creștere puternică de la cele aproape 3.000 de unități raportate pentru luna mai. Totuși, Model 3 nu s-a apropiat de recordul din luna martie, când a înregistrat peste 15.000 de unități.

Pe de altă parte, performanța realizată de Tesla Model 3 în luna iunie este cu atât mai importantă cu cât numărul total de unități înmatriculate este apropiat de cel obținut de principalii rivali de pe piață la un loc. Astfel, Renault Zoe, BMW i3, Volkswagen Golf și Nissan Leaf au obținut împreună un total de 11.810 unități înmatriculate, cu numai 554 de unități mai multe decât a reușit singur Model 3.

Dintre acestea, Renault Zoe a fost a doua cea mai căutată mașină electrică a lunii iunie, cu aproape 4.800 de unități, în timp ce BMW i3, Volkswagen Golf și Nissan Leaf s-au oprit în zona pragului de 2.500 de unități.

Între timp, Mitsubishi Outlander rămâne modelul plug-in hybrid cu cele mai multe înmatriculări în Europa, cu 3.528 de unități, de aproape trei ori mai multe comparativ cu următoarele clasate, și anume Mini Countryman, Kia Niro PHEV, BMW Seria 2 Active Tourer și Mercedes-Benz Clasa E.

De asemenea, Toyota rămâne liderul de necontestat în segmental hibrizilor, cu 4 modele în top 5. În luna iunie, prima poziție a fost ocupată de Corolla cu peste 13.000 de unități, care a fost urmată de RAV4, C-HR și Yaris. Notă discordantă în acest top a făcut Range Rover Evoque cu puțin peste 3.000 de unități.

×
Subiecte în articol: masini electrice Tesla