x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Citan s-a lansat în România

Citan s-a lansat în România

de Sebastian S. Eduard    |    17 Apr 2013   •   17:29
Citan s-a lansat în România

Mercedes-Benz propune pieţei româneşti, pentru prima dată, un nou autovehicul comercial uşor cu destinaţie urbană. Mercedes-Benz Citan vine pe un segment destul de aglomerat, iar principala intrebare (ca să nu zicem nedumerire) la care va trebui să răspundă este: dacă trebuie să imi iau o utilitară, de ce să iau un Mercedes?

Acestea fiind spuse, Citan se vrea a fi o maşină verstilă, care poate îndeplini o gamă largă de activităţi comerciale. Pentru a se adapta nevoilor specifice ale clienţilor, noua gamă este disponibilă în trei variante de lungimi: 3.94 m, 4.32 m şi 4.71 m.  De asemenea, este disponibilă şi o variantă cu cinci locuri, numită Citan Mixto, cu bancheta din spate rabatabilă, portbagajul separat prin plasă de partiţie şi două uşi glisante. Acest vehicul cu utilizare mixtă are la bază varianta lungă a Citan-ului. Al treilea model de bază este Citan combi, un vehicul de cinci locuri, cu bancheta din spate rabatabilă şi uşi glisante opţionale, dar cu un ampatament lung. În funcţie de model, există, de asemenea, trei greutăţi diferite, variind până la o greutate maximă brută autorizată de 2200 de kilograme.

Evident că dacă “ne înfigem” să luăm un Citan, acesta va veni cu toate dotările de siguranţă necesare. Noul autovehicul este dotat standard cu sistemul Electronic Stability Program ADAPTIVE ESP®, care ţine cont şi de greutatea transportului. Mai mult, în dotările standard, există până la şase airbag-uri.
 
Pentru a ne face o părere asupra modelului (fie şi sumară), evident că am testat şi noi modelul. Primele impresii au fost favorabile.  Suspensiile sunt confortabile, direcţia este excelentă, finisările ok iar propulsorul (în cazul nostru un turbodiesel de 75 CP) a părut destul de “înfipt”. Ce se întâmplă cu demarajul şi care este consumul atunci când maşina se umple de marfă/familie este o întrebare la care nu putem încă răspunde. Citan vine însă cu o gamă de motorizare suficient de variată care, credem, ar trebui să fie suficientă: un motor superalimentat pe benzină, care generează 84 kW (114 CP) şi trei motoare turbodiesel cu un cuplu mare, injecţie directă, o putere de la 55 kW (75 CP) la 81 kW (110 CP).



×
Subiecte în articol: Mercedes mercedes citan