x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cu Macan, Porsche vrea să vândă 200.000 de vehicule în 2015

Cu Macan, Porsche vrea să vândă 200.000 de vehicule în 2015

de Sebastian S. Eduard    |    12 Feb 2014   •   14:53
Cu Macan, Porsche vrea să vândă 200.000 de vehicule în 2015

Constructorul german de automobile sportive Porsche AG va livra peste 200.000 de vehicule în 2015, cu trei ani mai devreme decât preconiza anterior, graţie cererii puternice pentru noul SUV compact Macan, care va începe să fie comercializat la finele acestui an, a declarat marţi directorul general de la Porsche, Matthias Mueller, transmite Bloomberg.

Chiar dacă modelul Porsche Macan nu a început încă să se vândă, directorul de vânzări Bernhard Maier a precizat că în unele ţări europene Porsche a primit comenzi pentru toate modelele Macan alocate, iar perioada de aşteptare în Germania este de până la opt luni. La rândul său, Matthias Mueller a declarat că Porsche este gata să majoreze ritmul de producţie pentru modelul Macan peste nivelul preconizat de 50.000 de unităţi pe an, dacă cererea va depăşi oferta.

“Transferăm genele brandului Porsche pe un nou segment de piaţă”, a declarat, marţi, Mueller, cu ocazia debutului producţiei modelului Macan la uzina Leipzig, Germania. Porsche se aşteaptă la o creştere robustă a vânzărilor de SUV-uri premium în următorul deceniu şi analizează chiar şi o versiune GTS a modelului Macan, a spus Mueller.

Modelul Macan va fi introdus la vânzare în Germania pe 5 aprilie la un preţ de pornire, de 57.930 euro pentru versiunea Macan S cu 340 de cai putere, aproximativ 25% mai puţin faţă de un SUV Cayenne echipat similar.

Analiştii estimează că va exista un efect de canibalizare în cazul Cayenne, deoarece preţul unui Macan este mai mic iar acesta din urmă este mai practic în trafic datorită dimensiunilor sale compacte.

×