x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cum să scapi de maşina veche în timp record

Cum să scapi de maşina veche în timp record

23 Apr 2013   •   15:08
Cum să scapi de maşina veche în timp record

Unii se duc să-şi dea maşina în Vitan. Alţi dau anunţuri la mica publicitate. Alţii, dimpotrivă, mai comozi încearcă un buy-back. Recent, pe piaţa românească pare a fi apărut o nouă soluţie să-ţi înstrăinezi maşina.

Site-ul Cesiune.ro a lansat un nou mecanism pe platforma online pe care operează, prin intermediul căruia românii îşi pot vinde autoturismele second-hand în leasing, similar cu sistemul utilizat pentru maşinile noi, pentru a face mai uşoară găsirea de cumpărători. Acest sistem pare a “împăca” părţile: vânzătorul îşi va primi preţul cerut, iar cumpărătorul va plăti relaxat, în leasing, cu avans şi rate egale, preţul maşinii.

Practic, este vorba despre o evoluţie de la un sistem rudimentar al anunţurilor de mică publicitate, postate în ziare sau pe diferite site-uri, la un sistem civilizat, în care tranzacţiile cu maşini rulate se desfăşoară într-un cadru modern. Procedura este foarte simplă, iar cei care vor să vândă mai uşor propria maşină trebuie să posteze un anunţ pe cesiune.ro, iar maşina va avea afişată automat calculaţia ratelor de leasing. Angajaţii site-ului se vor ocupa de promovarea maşinii, iar când este găsit clientul, vânzătorul primeşte banii integral, iar cumpărătorul începe să plătească ratele lunare.

Acest mecanism de finanţare are şi un avantaj major pentru companiile care doresc să scoată din activele firmei un automobil şi să îl utilizeze în regim de leasing operaţional, pentru un management mai bun al capitalului.



×