x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Din vară se vor schimba „buletinele” autovehiculelor

Din vară se vor schimba „buletinele” autovehiculelor

de Adrian Stoica    |    12 Ian 2016   •   14:17

Registrul Auto Român (RAR) va emite, începând cu 1 iulie, noi cărţi de identitate ale autovehiculelor, potrivit unui proiect de ordin comun al miniștrilor Transporturilor, Internelor și Finanţelor.

„Proiectul de ordin ( . . . ) stabilește un nou format de carte de identitate a vehiculului, care conţine o serie de rubrici noi a căror introducere a fost impusă de necesitatea furnizării unor informaţii pentru unele autorităţi ale statului. De asemenea, pentru facilitarea preluării informaţiilor de către autorităţile de înmatriculare din cartea de identitate a vehiculului, numerotarea și denumirea unor rubrici din aceasta au fost armonizate cu cele prevăzute în certificatul de înmatriculare”, se precizează în nota de fundamentare a actului normativ.

Noile cărţi de identitate vor fi eliberate după epuizarea celor aflate în stoc. Cele eliberate până la data intrării în vigoare a ordinului, precum și cele eliberate până la epuizarea stocului existent vor rămâne valabile. (Adrian Stoica)

Actuala variantă a cărţii de identitate a mașinilor a fost adoptată în 1993 și nu mai reflectă cerinţele tehnice referitoare la vehicul, potrivit reprezentanţilor RAR.

×