x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Fiat Chrysler, un nou scandal? Italienii ar fi falsificat rapoartele referitoare la numărul deceselor pe autostrăzi

Fiat Chrysler, un nou scandal? Italienii ar fi falsificat rapoartele referitoare la numărul deceselor pe autostrăzi

30 Sep 2015   •   17:15
Fiat Chrysler, un nou scandal? Italienii ar fi falsificat rapoartele referitoare la numărul deceselor pe autostrăzi

La două luni după ce a primit o amendă record de 105 milioane $, Fiat Chrysler se confruntă cu o altă problemă care ar putea atrage noi sancțiuni financiare.

Autoritățile de reglementare au declarat marți, 29 septembrie, că au descoperit o aparentă discrepanță în rapoartele pe care compania auto le-a înaintat Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului din Statele Unite (NHTSA).

Conform datelor obținute în urma unei anchete interne, Fiat Chrysler a falsificat informațiile pentru a reieși că au existat mai puține accidente auto care au condus la decese și leziuni decât în realitate.

Potrivit www.businessinsider.com, producătorul auto susține că „problema este luată foarte în serios și că vor continua să coopereze cu NHTSA pentru a rezolva această problemă și a se asigura că situațiile de acest fel nu se vor mai repeta”.

Primele nereguli de la Fiat Chrysler au fost descoperite în luna iulie a acestui an. Atunci, conform înțelegerii dintre cele două părți, compania auto a plătit autorităților 70 milioane $, a alocat 20 de milioane $ industriei auto, și, în cazul în care producătorul italian va mai încălca acordul vor fi plătite încă 15 milioane. 

×
Subiecte în articol: Fiat Chrysler