x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Fiat vinde pentru a investi în Maserati şi Alfa Romeo

Fiat vinde pentru a investi în Maserati şi Alfa Romeo

de Sebastian S. Eduard    |    23 Iun 2014   •   16:59
Fiat vinde pentru a investi în Maserati şi Alfa Romeo

Producătorul auto italian Fiat SpA intenţionează să vândă active de aproximativ 602 milioane de euro (820 milioane de dolari) pentru a investi în brandurile sale de lux, transmite Bloomberg.

Fiat deţine 3,5% din propriile sale acţiuni şi 2,5% din producătorul de tractoare şi camioane CNH Industrial şi intenţionează să vândă activele investitorilor americani, le-a declarat jurnaliştilor şeful Fiat, Sergio Marchionne, aflat în vizită în Marea Britanie.

Decizia va ajuta compania să-şi extindă relaţiile în SUA, în condiţiile în care aceasta pregăteşte pentru luna octombrie listarea la bursa de la New York a Fiat Chrysler Automobiles (FCA), compania constituită în urma fuziunii dintre Fiat (Italia) şi Chrysler (SUA).

Noua entitate are ca obiectiv dublarea profitului şi majorarea livrărilor anuale cu 61% în următorii cinci ani. Aceste obiective sunt sprijinite de un plan de investiţii de 55 miliarde de euro necesar extinderii brandurilor de lux, Maserati şi Alfa Romeo, şi transformarea Jeep într-un brand global.


×