x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ford, amendat în China pentru încălcarea legilor antimonopol

Ford, amendat în China pentru încălcarea legilor antimonopol

05 Iun 2019   •   17:53
Ford, amendat în China pentru încălcarea legilor antimonopol

Administraţia de stat din China pentru reglementarea pieţei a anunţat miercuri că a amendat producătorul auto american Ford cu 24 de milioane de dolari pentru încălcarea legilor antimonopol, transmit DPA şi Reuters.

Amenda a fost primită de Changan Ford, societatea comună americano-chineză cu sediul în Chongqing. Changan Ford ar fi stabilit din 2013 un preţ minim pentru revânzarea maşinilor sale către municipalitatea din Chongqing, încălcând legea şi afectând concurenţa. Amenda reprezintă 4% din vânzările societăţii mixte în Chongqing în 2018.

Analiştii consideră că Ford este cea mai recentă victimă a escaladării războiului comercial dintre SUA şi China, care afectează marile companii, în special gigantul Huawei. 

Luna aceasta, China a lansat de asemenea o investigaţie asupra gigantului american de curierat şi logistică FedEx.

Miercuri dimineaţă, acţiunile Changan Auto au scăzut cu peste 5%.

Deşi în trecut operaţiunile Ford din China erau extrem de profitabile, în prezent vânzările sunt în scădere, iar compania americană raportează pierderi în statul asiatic. China este a doua mare piaţă pe plan global pentru Ford. Vânzările au scăzut cu 37% anul trecut, după un declin de 6% în 2017.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: legi antimonopol China ford