x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ford, pe punctul de a vinde fabrica din Franța

Ford, pe punctul de a vinde fabrica din Franța

21 Sep 2018   •   15:59
Ford, pe punctul de a vinde fabrica din Franța
Sursa foto: Picasa 2.6

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a anunţat vineri că negocierile cu furnizorul de transmisii componente auto Punch Powerglide din Belgia privind achiziţionarea fabricii Ford din sud-vestul Franţei ar putea fi finalizate luna următoare, transmite Reuters. 

În iunie, producătorul auto american a avertizat că intenţionează să închidă fabrica sa Blanquefort, Franţa, unde produce cutii de viteze, dacă nu va fi găsit niciun cumpărător pentru această unitate, care are 900 de angajaţi. 

"Sper că vom ajunge la un acord înainte de sfârşitul lunii octombrie", a afirmat Le Maire după o întâlnire cu reprezentanţii fabricii. 

Acesta a adăugat: Punch Powerglide este un "cumpărător solid, credibil" dar "încă trebuie să prezinte detalii privind planurile sale şi estimările privind producţia". 

În iulie, conducerea Ford a prezentat sindicatelor planul de închidere al uzinei, care include concedieri şi pensionări anticipate, care ar putea intra în vigoare în septembrie 2019. 

Totuşi, un purtător de cuvânt al Ford a explicat că producătorul auto american este în negocieri cu un potenţial cumpărător dar a refuzat să dea numele companiei. 

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ford fabrica franta