x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Formula E. Cursa programată luna viitoare în China a fost anulată

Formula E. Cursa programată luna viitoare în China a fost anulată

02 Feb 2020   •   17:00
Formula E. Cursa programată luna viitoare în China a fost anulată
Sursa foto: Andrew Ferraro/ flickr.com

Organizatorii Formulei E, campionatul rezervat monoposturilor electrice, au anunţat duminică decizia de anulare a cursei care trebuia să se desfăşoare pe 21 martie la Sanya, pe insula chineză Hainan, din cauza epidemiei de coronavirus, informează AFP.

Această hotărâre a fost luată "ţinându-se cont de propagarea continuă a coronavirusului şi după o strânsă consultare cu serviciile competente din provincia Hainian şi cele ale municipalităţii din Sanya", se precizează într-un comunicat dat publicităţii de Formula E.

Organizatorii au ratificat această anulare împreună cu Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi Federaţia chineză de automobilism şi sporturi mecanice.

Prima ediţie a ePrix-ului de la Sanya s-a desfăşurat anul trecut, în luna martie.

Capitala chineză Beijing a găzduit o etapă de Formula E în 2014 şi 2015, în timp ce Hong Kong-ul a fost gazda unui ePrix în 2016, 2017 şi 2019.

Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, care urmează să se desfăşoare la Shanghai, pe 19 aprilie, la două săptămâni după cel organizat în premieră în Vietnam, la Hanoi, ar putea fi ameninţat la rândul său de noul coronavirus.

FIA a indicat joi că urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei din China, la fel ca şi organizatorii Campionatului Mondial de Formula 1.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: formula e cursa china