x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Fostul şef de la Volkswagen este în continuare salariat al grupului

Fostul şef de la Volkswagen este în continuare salariat al grupului

18 Dec 2015   •   19:21
Fostul şef de la Volkswagen este în continuare salariat al grupului

Fostul director general de la grupul auto german Volkswagen, Martin Winterkorn, care în urmă cu două luni a demisionat din funcţie în urma scandalului motoarelor trucate, este în continuare pe statul de plată al companiei, au informat vineri presa germană, preluate de AFP.

Citând surse din interiorul Consiliului de Administraţie al Volkswagen, cotidianul financiar Handelsblatt şi postul public de televiziune ZDF, în emisiunea de investigaţii Frontal 21, au informat că Volkswagen îi va plăti în totalitate lui Martin Winterkorn pachetul salarial până la expirarea contractului său, la finele lui 2016.

Contractul lui Winterkorn prevede că acesta primeşte un salariu de 1,62 milioane de euro, la care se adaugă un bonus 'consistent'. În 2014, Winterkorn a câştigat peste 15 milioane de euro, ceea ce i-a permis să ocupe poziţia de cel mai bine plătit director al unei companii incluse în indicele Dax al bursei de la Frankfurt.

Sursele din interiorul Consiliului de Administraţie au precizat că Volkswagen consideră că ' nu există niciun motiv pentru care să nu îi mai plătească bonusuri (-lui Winterkorn-)'. Aceasta înseamnă că fostul CEO va primi peste 10 milioane de euro pentru 2015.

Handelsblatt şi ZDF precizează că Volkswagen nu a reziliat contractul fostului director general pentru că a dorit să evite plata unor despăgubiri consistente care ar fi generat critici în rândul opiniei publice.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Müller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparţin Volkswagen.

×
Subiecte în articol: Martin Winterkorn Volkswagen