x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Geneva: cai putere, bani, aur, manele, cocalari

Geneva: cai putere, bani, aur, manele, cocalari

de Sebastian S. Eduard    |    09 Mar 2014   •   15:58
Geneva: cai putere, bani, aur, manele, cocalari

Ca în fiecare an, Geneva a arătat lumii ce supercar-uri poţi aduce în garajul tău, cu condiţia de a avea minim 100.000 de euro de dat. Spunem minim, pentru că maximum ar trebui să fie undeva la peste 2 milioane. Despre ce e vorba? Evident despre noua serie limitată Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse “Legend Rembrandt Bugatti”, o “maşinuţă” de 1.18 milioane euro, fără taxe. Alte cifre: suta în 2.6 secunde, 1.200 CP, 16 cilindri în W. Beam me up, Scotty!

Cifre, cifre...

Dar să revenim la bolizi mai “umani”: Ferrari, Maseratti, McLaren...

Producătorul britanic de automobile sport McLaren a prezentat versiuni coupe şi decapotabile ale noului automobil 650S. Evident că automobilul are “doar” 650 CP. Cu uşi cu deschidere pe verticală, preţul de pornire este undeva pe la 200.000 de lire sterline.

Maserati nu s-a lăsat nici el mai mprejos. Fiat a prezentat prototipul Alfieri, numit astfel după unul dintre fraţii fondatori ai producătorului auto italian, o versiune alungită a modelelor contemporane Maserati. Modelul este echipat cu un motor V8 de 4.7 litri şi 460 CP. Tot din Grupul Fiat vine şi noul Ferrari California T, de 560 de cai putere şi care atinge suta în 3,6 secunde.
Marca suedeză Koenigsegg a dezvăluit automobilul One: 1. Maşina are 1.400 de cai putere şi este incredibil de urşoară - 1.400 kg (cu 200 de kg mai mult decât un Logan dacă vreţi un termen de comparaţie). Maşina este numită “cel mai rapid autovehicol din lume” pentru că ajunge la 400 kmh în 20 de secunde.

Merţan bătut în aur

Nu puteam să părăsim salonul fără să ascultăm nişte manele. În pavilionul dedicat tuningului ne “izbeşte” privirea un Mercedes clasa S transformat în Carlsson CS50 Versailles. Aur în valoare de peste 12.000 de dolari a fost suflat peste piesele componente, 1.000 de foiţe (tot de aur) au fost aplicate caroseriei. Seria este limitată la 25 de copii, iar preţul poate ajunge la aproape 400.000 de euro.

×