x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Hibrida solară

Hibrida solară

17 Aug 2016   •   23:15
Hibrida solară

O companie din SUA va începe să livreze de anul viitor o maşină care va reuşi să se propulseze cu energie electrică convertită din energie solară. Modelul Revero va fi asamblat la uzina Karma Automotive din California.

Producătorul este finanţat de un investitor chinez după ce fosta Karma Automotive a dat faliment în 2013 din cauza lipsei de fonduri.

Karma Fisker a apărut pe piaţă în 2007 ca un producător de automobile electrice şi hibride revoluţionare, dar a intrat în colaps în 2013, printre investitorii păgubiţi numărându-se şi Leonardo di Caprio.

Karma Revero va fi un sedan de lux sportiv care va avea la dispoziţie trei tipuri de propulsie: clasică asigurată de motorul cu cuombustie internă, electrică pe baterii şi solară, toate deservind un tren de rulare electric.

Modelul va fi lansat peste 23 de zile, iar singurele cifre lansate de producător sunt o putere combinată de propulsie de circa 250 de cai putere, din care 122 ar proveni din combustie internă şi o eficienţă energertică de 360 de W/m.

Karma Revero va fi mai mult un produs de colecţie. “Să servim piaţa de masă nu este şi nu va fi niciodată scopul nostru”, a declarat Jim Taylor, directorul financiar al producatorului auto.

×