x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto In Romania, cel mai mic procent de masini VW reparate

In Romania, cel mai mic procent de masini VW reparate

17 Iul 2018   •   07:01
In Romania, cel mai mic procent de masini VW reparate

Grupul german Volkswagen a reparat milioane de vehicule implicate în scandalul manipulării emisiilor poluante, dar trebuie să facă mai mult pentru a-i mulţumi pe clienţi, a anunţat Comisia Europeană. 

 

Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, declanşând cel mai mare scandal din istoria companiei. 

"În mare parte Volkswagen a îndeplinit planul de acţiune promis", a afirmat comisarul pentru justiţie Věra Jourová, adăugând că procentul de reparaţii diferă de la 96% în Germania, la 36% in România. Clienţii care nu au beneficiat încă de acest serviciu isi pot rezolva aceasta problema până în 2020, a explicat oficialul european. 

Potrivit spuselor sale, atitudinea VW faţă de proprietarii de maşini din Europa a fost una de desconsiderare, avand in vedere ca, in SUA, grupul german a acceptat să plătească compensaţii clienţilor şi dealerilor. 

Comisia Europeană şi autorităţile pentru protecţia consumatorilor din UE regretă de asemenea că "firma nu a acordat garanţii depline şi clare în cazul problemelor care ar putea apărea după reparaţii". Volkswagen a reparat aproximativ 80% din cele 8,5 milioane de vehicule vândute în Europa cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Scandalul Dieselgate a costat până acum grupul Volkswagen peste 25 de miliarde euro în răscumpărări, amenzi şi compensaţii iar compania este implicată în continuare în dispute juridice atât în Germania cât şi peste hotare. AGERPRES

×