x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto În sfârşit a venit Nissan Note!

În sfârşit a venit Nissan Note!

de Sebastian S. Eduard    |    23 Oct 2013   •   15:39
În sfârşit a venit Nissan Note!

Dezvăluit publicului pentru prima oară la Salonul Auto Internaţional de la Geneva din martie 2013, noul Nissan Note este acum şi în România. Maşina din segmentul B vine cu destul de multă tehnologie pentru clasa sa şi adună inovaţii prezente pe alte doua modele ale mărcii, Nissan Juke şi Nissan Qashqai.

Inovaţii tehnologice

Cu noul model, constructorul nipon şi-a propus să ofere clienţilor săi calitate fără compromisuri, cu accentul evident pe inovaţiile tehnologice, în dorinţa de a depăşi convenţiile şi limitările specifice multor modele de succes din segmentul B.

Nissan marchează o etapă esenţială a evoluţiei sale în segmentul B; noul modelul doreşte să răspundă nevoilor unei plaje şi mai extinse de clienţi cu o gamă bogată de idei practice noi şi soluţii tehnologice adaptate situaţiilor concrete din trafic.

Fidel filosofiei mărcii de a transforma tehnologia premium într-o resursă accesibilă la preţuri mai mici, noul Nissan Note vine echipat cu o gamă bogată de inovaţii menite să facă experienţa la volan mai sigură şi mai plăcută.

Nissan Safety Shield îşi face debutul european odată cu noul model; conceptul se traduce printr-o serie de tehnologii  avansate aplicate inteligent unor scenarii reale din trafic. Sistemul este gândit să pună la dispoziţia şoferului  un nivel avansat de asistenţă, toate cele trei funcţii ale acestuia preluându-şi informaţiile de la o singură cameră video montată pe hayonul maşinii.  Iar pentru a asigura vizibilitatea permanentă a acestei camere video, inginerii de la Nissanau dezvoltat o soluţie ingenioasă: un sistem integrat care spală şi usucă lentilacamerei video cu ajutorul unui jet de aer comprimat.

Cu ajutorul unui program care procesează peste 15 milioane pixeli pe secundă, sistemul detectează orice element care obturează vizibilitatea obiectivului şi elimină un jet de apă pentru îndepărta murdăria. La final, un jet de aer usucă umezeala de pe suprafaţa lentilei. În plus, sistemul recunoaşte şi aplică automat metodacorectăde curăţare.

Nissan Safety Shield

Nissan Safety Shield înseamnă în primul rând Blin Spot Warning - o caracteristică rezervată în trecut maşinilor din segmentul premium; sistemul Nissan utilizează camera video AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate în scopul detectării vehiculelor aflate în zone de unghi mort pe ambele părţi ale modelului. Dacă un vehicul este detectat în oricare din unghiurile moarte, o lumină discretă de avertizare se va aprinde în geamul oglinzii lateralea maşinii. Dacă şoferul semnalizează schimbarea benzii de rulare iar sistemul detectează un vehicul în zona de pericol, lumina se aprinde intermitent şi este emis un semnal sonor. Mai avem apoi Lane Departure Warning care detectează dacă vehiculul începe să devieze în afara benzii. Un program computerizat avansat detectează chiar şi marcaje rutiere slab vizibile, permiţând maşinii să determine dacă aceasta deviază insesizabil de traiectorie. Moving Object Detection este bazat pe sistemul Around View Monitor, şi este o funcţie care asigură şoferului un copilot digital care să îl asiste la observarea obiectelor care se pot apropia când rulează în marşarier. În timp ce sistemele convenţionale de asistenţă la parcare avertizează şoferul cu privire la prezenţa unui obstacol, sistemul de Detectare a Obiectelor în Mişcareemite o alertă sonoră şi vizuală dacă o persoană sau un obiect se deplasează prin spatele maşinii; de exemplu, dacă un copil merge în direcţia dumneavoastră atunci când vă deplasaţi cu spatele. Montată pe hayon şi fiind dotată cu o lentilă convexă, camera AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate oferăvizibilitate de peste 180°, oferind un câmp vizual incomparabil în spatele maşinii. Imaginile transmise de cameră sunt afişate pe ecranul de 5.8”al sistemului NissanConnect.

Continuând seria premierelor tehnologice în segment, sistemul Around View Monitor (AVM) furnizează vizibilitate 360° în jurul maşinii.

Nissan Note are preţul de pornire de 13.600 euro şi este prezent pe piaţă în patru versiuni disponibile: Visia, Acenta, Conect şi Tekna.

×