x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Invazia rablelor

Invazia rablelor

01 Feb 2017   •   20:00
Invazia rablelor
Sursa foto: piccaya

Pregătiţi-vă plămânii pentru ce-i mai rău. Cam aşa ar suna un semnal de alarmă pe care Asociaţia Producătorilor şi Importatorul Auto din România îl trage după ziua în care a fost eliminată complet taxa de mediu.

Practic, România va deveni, foarte curând, cimitirul de maşini al Europei de vreme ce se estimează că 5 din 6 maşini care vor fi înmatriculate de acum încolo vor fi second-hand.

În condiţiile existenţei timbrului de mediu, dintre cele 301.000 de mașini second-hand înmatriculate anul trecut, 124.000 au o vechime de peste 12 ani, iar alte 96.000 au între 8-12 ani.

În schimb, doar 9.000 de unități au mai puțin de 2 ani vechime. O statistică publicată la început de 2017 de către site-ul inspectorauto.ro, specializat în verificarea istoricului mașinilor aflate pe piața second-hand, arată că doar 4 din 10 maşini scoase la vânzare sunt o afacere bună.

„Automobilele vândute la noi în țară cu mai puțin de 2.000 euro sunt efectiv aduse de la fiare vechi din Germania și reprezintă un risc financiar imens și de siguranță rutieră pentru cei care le cumpără”, a declarat Mihai Cune, director general al platformei inspectorauto.ro pentru automarket.ro

×