x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Invenţii care schimbă maşinile

Invenţii care schimbă maşinile

11 Noi 2015   •   10:15
Invenţii care schimbă maşinile

Sisteme care amintesc de firmele SF vor fi implementate în viitorul apropiat pe maşinile care vor circula în mod obişnuit în trafic.

Toate aceste inovaţii auto lasă locul computerului pentru a lua deciziile pe care până acum le lua şoferul, ceea ce va elimina din start eroarea umană responsabilă pentru majoritatea accidentelor auto.

Bosch a anunţat recent că lucrează la un sistem capabil să anticipeze reacţiile pietonilor şi să evite lovirea acestora prin mişcarea automată a volanului şi folosirea frânei. Inginerii germani estimează că această inovaţie va fi implementată pe maşini din 2018.

Conform studiilor, o reacţie cu o jumătate de secundă înainte de coliziune duce la evitarea a 60% din accidente. Între timp, Tesla deja experimentează cu succes Autopilotul care este capabil să ia decizii să frâneze automat şi să schimbe direcţia înainte de producerea impactului cu un alt automobil.

Singurul impediment în funcţionarea sistemului ar fi reacţia şoferului care trebuie să aibă încredere în autopilot şi să nu preia comenzile de la acesta.
 

×
Subiecte în articol: inventii masini autopilot