x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Lamborghini vrea să producă un SUV de lux

Lamborghini vrea să producă un SUV de lux

02 Iun 2015   •   15:28
Lamborghini vrea să producă un SUV de lux

După mai mulţi ani în care a fost numai un zvon, Automobili Lamborghini a anunţat că sunt hotărâţi să producă şi un SUV. Usus, noul SUV al Lamborghini, se adaugă în lista super maşinilor produse de italieni. Anul anunţat pentru lansarea noii maşini este 2018.

Urus va fi produs de fabrica Lamborghini, Sant’Agata Bolognese, ceea ce înseamă că vor fi angajaţi încă 500 de oameni şi o investiţie de "sute de milioane de euro" se spune într-un comunicat de presă al companiei.

Versiunea concept al SUV-ului şi-a făcut debutul la salonul auto de la Beijing în 2012. Proiectul reprezintă o nouă abordare a fabricantului italian care este renumit pentru automobilele sale exotice cu doar două locuri. Previziunile în privinţa vânzărilor este de 3.000 de bucăţi anual ceea ce dublează producţia companiei.

În ultimii ani mai mulţi producători de automobile de lux au anunţat că intenţionează să producă SUV-uri ca de pildă, Bentely şi Maserati. Cererea crescută de SUV-uri de lux precum Land Rover Range Rover şi Mecedes-Benz G-Class au arătat dorinţa crescândă a cumpărătorilor de lux pentru astfel de automobile.

"Acesta este un moment de mândrie pentri toţi de la Lamborghini" a spus preşedintele CEO-ul companiei, Stephan Winkelmann, în comunicatul de presă. "Introducerea celui de-al treilea model pe linia de producţie garantează stabilitatea creşterii companiei iar pentru noi înseamnă o nouă eră. Noul SUV va fi fabricat la Sant’Agata Bolognese demonstrează angajamentul nostru de a apăra valorile "Made in Italy" în lumea întreagă.

×
Subiecte în articol: lamborghini suv urus urus suv urus