x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Laser frate! BMW i8 primeşte faruri laser. Forţa fie cu el!

Laser frate! BMW i8 primeşte faruri laser. Forţa fie cu el!

de Sebastian S. Eduard    |    10 Feb 2014   •   16:44
Laser frate! BMW i8 primeşte faruri laser. Forţa fie cu el!

Din toamna anului 2014, BMW va fi primul constructor din lume care va oferi un automobil de serie echipat cu faruri ce dispun de un concept complet nou: lumini laser. Astfel, BMW i8 intră în istorie nu numai prin tehnologia de propulsie plug-in hibird revoluţionară pentru un automobil sport şi pentru materialele folosite, dar şi ca primul automobil care duce tehnologia luminilor la un nou nivel.

În timp ce versiunea de bază BMW i8 este echipată cu faruri LED integrale, farurile sunt disponibile opţional şi asigură o luminozitate dublă, cu un fascicul de până la 600m (comparativ cu 300m pentru LED). În plus, datorită noii tehnologii laser, este posibilă creşterea eficienţei energetice cu 30% în comparaţie cu luminile LED.

Pe lângă cerinţele reduse de energie, farurile laser BMW luminează şoseaua cu o putere semnificativ mai mare, dar fără a încălzi zona înconjurătoare. Diodele laser sunt de zece ori mai mici decât diodele luminoase convenţionale. Astfel, ele contribuie nu doar la reducerea spaţiului necesar pentru montare în interiorul farului, ci şi a masei. Dimensiunea suprafeţei reflectorului poate fi redusă de până la zece ori în comparaţie cu farurile LED. Lumina unui far laser este extrem de luminoasă, similară cu cea naturală din timpul zilei, un aspect perceput pozitiv de ochiul uman.

BMW i8 este primul automobil de serie din lume care dispune de această tehnologie inovatoare a luminilor. În anii următori, şi alte modele BMW vor fi echipate cu acest sistem de lumini laser orientat spre viitor.



×
Subiecte în articol: BMW