x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Maşini pentru colecţionari

Maşini pentru colecţionari

24 Aug 2016   •   23:30
Maşini pentru colecţionari

Moda maşinilor construite pentru colecţionari are din ce în ce mai mulţi adepţi. Lamborghini a anunţat că va lansa în ediţie limitată Centenario Roadster. Vor fi produse doar 20 de exemplare, toate vândute deja clienţilor înainte de prezentarea oficială.

Preţul plătit pe nevăzute de cei 20 de milionari colecţionari a fost de două milioane de euro. Lamborghini Centenario Roadster are un motor V12 de 770 CP care atinge suta în 2,9 secunde, iar frânarea de la această viteză se face în doar 31 de metri. Viteza maximă este de 350 km/h. Transmisia este integrală şi se face prin intermediul unei cutii secvențiale cu 7 trepte.

Modelul este construit pe o structură de fibră de carbon şi are 1.570 de kilograme. Bolizii de milioane par cel mai uşor de vândut în industria auto.

Bugatti a reuşit să atingă o cotă de precomenzi de 200 de bucăţi pentru care clienţii au plătit deja un avans de 10% din costul maşinii, adică 200.000 de euro.

Ţinta pentru noul Chiron este de 500 de bucăţi. Cea mai mare piaţă pentru Bugatti este SUA, 30% dintre comenzile pentru noul Chiron provenind de pe continentul american.

×