x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Maşinile electrice sau hibride pot fi încărcate în 30 de minute la prima staţie rapidă dedicată din Bucureşti

Maşinile electrice sau hibride pot fi încărcate în 30 de minute la prima staţie rapidă dedicată din Bucureşti

12 Ian 2017   •   14:10
 Maşinile electrice sau hibride pot fi încărcate în 30 de minute la prima staţie rapidă dedicată din Bucureşti

Prima staţie rapidă de încărcare a maşinilor electrice şi hibrid a fost inaugurată, joi, în incinta benzinăriei OMV din zona Aerogării, un 'plin' putând fi realizat în 20-30 de minute. În ceea ce priveşte costul de încărcare a unui autovehicul electric sau hibrid, acest serviciu este gratuit pentru clienţii care achiziţionează servicii pentru spălătorie auto, iar pentru cei care doresc exclusiv să-şi încarce autovehiculul ecologic costurile vor fi de 1 leu/kwh. Astfel, preţul final pe care un client poate să-l plătească pentru un 'plin' va fi cuprins, în medie, între 22 de lei (în cazul bateriilor de 22 kw) şi 36 de lei, pentru acumulatorii din noua generaţie, montaţi pe maşinile aduse în România. 

Investiţia în prima staţie rapidă de încărcare din Bucureşti s-a ridicat la 30.000 de euro. 

Staţia face parte dintr-un proiect-pilot derulat de OMV Petrom şi Electrica SA, care va cuprinde şase puncte rapide de încărcare ce vor fi inaugurate în decursul acestui an. Patru puncte de încărcare vor fi situate în benzinăriile OMV din bulevardele Aerogării, Corneliu Coposu, Titan şi Iuliu Maniu, iar două la sediile celor două companii. 

La rândul său, directorul comercial al companiei Electrica, Ramiro Angelescu, a punctat faptul că România urmează tendinţa la nivel european de a dezvolta infrastructuri de alimentare a maşinilor electrice, scrie Agerpres.

Prin aceste staţii cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, faţă de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu. 

Conform statisticii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), vânzările de maşini ecologice noi (electrice şi hibride) au ajuns, în primele 11 luni ale anului 2016, la 1.044 de unităţi, în creştere cu 125% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, când s-au consemnat 464 de unităţi.  

În topul celor mai comercializate mărci auto electrice 100%, în primele 11 luni din 2016, primul loc a fost ocupat de producătorul BMW, cu 62 de unităţi, urmat de Mercedes-Benz (27), Volvo (11), Mitsubishi (7), Renault (5), Porsche (3) şi Audi (1). 
 

×