x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Mazda începe producţia noului MX-5

Mazda începe producţia noului MX-5

05 Mar 2015   •   17:06
Mazda începe producţia noului MX-5

Veşti excelente de la cel mai bine vândut roadster din lume! Mazda Motor Corporation a început astăzi în Japonia producţia noii generaţii Mazda MX-5 roadster. Modelele care vor fi produse la fabrica Ujina Nr. 1 în Hiroshima sunt destinate iniţial pieţei interne, unde vânzările sunt programate să înceapă în luna iunie. MX-5 urmează apoi să fie lansată progresiv în alte regiuni, iar în Europa va sosi în toamnă.
A patra generaţie a renumitului model cu două locuri întruchipează perfect filosofia de inginerie a autovehiculelor Mazda: plăcerea de a conduce. Motto-ul de dezvoltare a fost "Inovaţie pentru consecvenţă", deoarece Mazda şi-a dorit să menţină Jinba Ittai ("unitatea dintre călăreţ şi calul său"), un element care a definit întotdeauna MX-5, şi în acelaşi timp să respecte cerinţele mai riguroase de siguranţă şi de eficienţă.

Noul model este cel mai uşor MX-5 după prima generaţie şi primul cu tehnologia SKYACTIV, în Europa fiind disponibil cu două motoare uşoare, ultra-eficiente, pe benzină de 130CP şi 160CP. Dotările suplimentare includ designul sportiv KODO – Soul of Motion, cel mai mic centru de greutate de până acum pentru un model MX-5 şi un interior orientat către ocupanţii maşinii, optimizat pentru utilizarea decapotată a autovehiculului.

Lansată în 1989, MX-5 a reînviat imediat piaţa maşinilor sport uşoare accesibile. După 26 ani şi aproape 200 de premii, legenda continuă să fie o prezenţă puternică. Producţia a depăşit 950.000 de unităţi în ianuarie, iar Mazda continuă să deţină recordul Guinness World Record pentru cea mai bine vandută maşină sport cu două locuri din toate timpurile.

×