x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Mazda: Raportul asupra testelor de consum şi emisii confirmă că nu au fost alterate sau falsificate datele

Mazda: Raportul asupra testelor de consum şi emisii confirmă că nu au fost alterate sau falsificate datele

10 Aug 2018   •   11:10
Mazda: Raportul asupra testelor de consum şi emisii confirmă că nu au fost alterate sau falsificate datele

Constructorul nipon de automobile Mazda nu a falsificat sau alterat rapoartele asupra testelor de consum şi de emisii, informează compania, într-un comunicat de presă. 

„În urma solicitării Ministerului Infrastructurii, Transporturilor și Turismului (MLIT) din Japonia trimise producătorilor auto japonezi pe 9 iulie 2018, din cauza sesizării unor practici de testare frauduloase la alte companii, Mazda Motor Corporation a transmis un raport spre MLIT despre rezultatele unei investigații a testării pe bază de mostre, pentru consum și emisii, în timpul inspecției finale a autovehiculelor.

 

Investigația a vizat ciclurile de testare JC081 și WLTC2, iar rezultatele raportului sunt:

 

  1. Nu există alterarea improprie sau falsificarea datelor de test în niciunul dintre modurile de testare.

 

  1. Au fost identificate date de test care conțin erori de monitorizare a vitezei* în 72 de cazuri din 1.472 de vehicule testate conform metodologiei JC08. Compania a identificat două posibile motive pentru aceste erori. În primul rând, sistemul nu a fost programat să invalideze automat rezultatele când apare o eroare de monitorizare a vitezei. În al doilea rând, procedurile de test au lăsat determinarea erorilor de monitorizare a vitezei la latitudinea fiecărui inspector.

 

  1. Toate datele de test au fost reexaminate și rezultatele arată că nu există niciun efect asupra specificațiilor de consum sau de emisii. Nu s-au identificat astfel de cazuri în procedura de testare WLTC.

 

Mazda a decis să ia următoarele măsuri pentru a preveni repetarea situației:

 

  • Sistemul va fi actualizat pentru a invalida automat rezultatele testelor în cazul unei erori de monitorizare a vitezei.
  • Mazda a crescut numărul de angajați care verifică datele inspecțiilor, inclusiv erorile de monitorizare a vitezei.

 

Mazda acceptă că erorile s-au produs în cazul unui număr mic de teste și situația a fost identificată rapid, luându-se măsuri pentru a evita repetarea sa în viitor.”

×
Subiecte în articol: Mazda