x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Nissan Note propune supertehnologii pentru segmentul B

Nissan Note propune supertehnologii pentru segmentul B

de Sebastian S. Eduard    |    15 Iul 2013   •   17:07
Nissan Note propune supertehnologii pentru segmentul B

Segmentul B devine din ce în ce mai aglomerat şi fiecare producător încearcă să-şi pună în valoare atuurile. În acest context, Nissan lanseaz pe piaţa internaţională noul Note, şi ne propune Nissan Safety Shield – o “pălărie”: care acoperă mai multe sisteme care se găsesc îndeobşte pe maşinile mult mai pretenţioase. Într-adevăr o premieră pentru segmentul B.

Gadget-uri? Nu chiar!

Astfel, Lane Departure Warning avertizează şoferul atunci când este încălcată banda separatoare dintre sensuri şi semnalizarea nu este pornită. Around View Monitor este un sistem de patru camere de luat vederi care îţi compune pe LCD-ul navigaţiei o imagine aeriană de 360 de grade împrejurul maşinii – un real ajutor în cazul parcărilor strâmte. Într-un experiment pe care l-am realizat am reusit chiar să conducem maşina, cu parbrizul acoperit, având ca sistem de orientare numai ecranul monitorului.

În plus , sistemul Around View Monitor are şi funcţia Moving Object Detection care te ajută, de exemplu, atunci când vrei să scoţi maşina din parcarea unui supermarket iar în spatele tău, sub nivelul lunetei, se poate afla un copil cu un cărucior de cumpărături. Mai mult decât atât: pentru a evita destul de desele situaţii când lentilele camerelor se murdăresc, au fost montate nişte instalaţii speciale prin care lentila este stropită cu apă şi ulterior uscată. Totul ca imaginea să nu aibă de suferit.

În fine, Blind Spot Warning te avertizează atunci când în punctul mort al retrovizoarei s-ar putea afla cineva.

Modelul care îşi propune să concureze cu Ford Fiesta şi VW Polo ne propune trei motorizări: două pe benzină - 1.2/80CP şi 1.2 DIG-S/98CP – şi un diesel – 1.5dCi/90CP. Va fi prezent pe piaţa din România din toamnă.

×
Subiecte în articol: nissan note