x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Noua gamă Renault Mégane, lansată oficial

Noua gamă Renault Mégane, lansată oficial

de Sebastian S. Eduard    |    03 Apr 2014   •   18:40
Noua gamă Renault Mégane, lansată oficial

Renault România a lansat oficial pentru presa din România noua gamă Mégane, în cadrul unui eveniment centrat pe ideea “Practical gets beautiful”. Prezentarea noilor modele a fost completată de lansarea proiectului Renault Store, un nou concept de showroom.

Familia Mégane adoptă noua identitate de marca Renault inaugurată de modelele Clio 4 şi Captur, prin elemente de design specifice. Partea frontală integrează în mod natural şi armonios sigla Renault supradimensionată, amplasată pe o suprafaţă glossy black, ce oferă modelelor un plus de dinamism şi expresivitate.

Noua gamă Megane se aliniază coerent strategiei Renault. Confortul şi siguranţa noului Mégane sunt asigurate prin tehnologii avansate, Renault R-Link şi Visio System. Ecranul tactil, oferit de Renault R-Link, este gazda unui sistem care integrează toate funcţiile multimedia – sistem de navigaţie, radio, telefonie şi audio streaming. Un joystick, amplasat pe consola centrală vine să completeze modurile de comandă ale sistemului. Visio System dispune de o serie de camere de luat vederi, amplasate strategic pentru a semnala obstacole prin declanşarea unor semnale de atenţionare în cazul depăşirii marcajelor albe, iar farurile de întâlnire sunt acţionate automat pentru o participare optimă la trafic.

Pentru cei ce preferă un condus sportiv, noul Mégane R.S., dispune, în premieră pe piaţă, de funcţia R.S. Replay integrată în Renault R-Link, ce oferă posibilitatea vizualizării şi partajării traiectoriei, dar şi a senzaţiilor trăite la volan.

Noile modele Mégane propun două versiuni de motorizări Energy. La capitolul motoare pe benzină, este de notat noul Energy TCe 130, care se remarcă printr-un comportament suplu şi reactiv, oferind o dinamică bună încă de la turaţii joase. Consumul este

redus cu 15% (mai mult de 1l/100km) faţă de generaţia anterioară, 1,4 TCe 130 CP. Mai mult, noua gamă Mégane oferă în premieră pentru noul TCe 130 cuplat cu transmisia automată EDC (Efficient Dual Clutch).

În segmentul diesel, Mégane propune eficientul Energy dCi 130, un grup motopropulsor rezultat din expertiza Renault în Formula 1.


×