x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Noul șef al VW ar putea deveni președintele Audi în mai

Noul șef al VW ar putea deveni președintele Audi în mai

15 Apr 2018   •   14:00
Noul șef al VW ar putea deveni președintele Audi în mai

Herbert Diess, noul şef al Volkswagen (VW), va conduce probabil de luna viitoare Consiliul de Supervizare al diviziei de lux Audi, au declarat pentru Reuters surse din cadrul grupului auto german. 

Joi, Herbert Diess, care era din 2015 şeful brandului Volkswagen, l-a înlocuit pe Matthias Mueller în funcţia de director general al celui mai mare producător auto din Europa. 

Diess, un fost director general al rivalei Audi - BMW AG - ar urma să-l înlocuiască pe Mueller în funcţia de preşedinte al Consiliul de Supervizare al Audi la o reuniune care va avea loc în 8 mai, cu o zi înaintea Adunării Generale a Acţionarilor producătorului de maşini de lux, susţin sursele. 

"Consiliul de Supervizare va lua decizia privind noul preşedinte la următoarea sa reuniune", a declarat un purtător de cuvânt al Audi, fără a da alte detalii. 

Audi, cel mai mare contributor la profitul grupului VW, este condus în mod tradiţional de director general al Volkswagen. 

Revista germană Automobilwoche anunţa sâmbătă, fără preciza sursa informaţiei, că Diess vrea să devină preşedintele Audi. 

Conform analiştilor, Herbert Diess va trebui să facă faţă provocării legate de modul în care cei 640.000 de angajaţi vor face faţă trecerii la vehiculele autonome şi electrice şi la noile servicii digitale, de exemplu ride hailing. 

În pofida amenzilor, a litigiilor judiciare şi a prejudicierii reputaţiei companiei în urma Dieselgate, grupul VW a raportat în 2017 vânzări record de 10,74 milioane de vehicule şi un profit de 11,6 miliarde de euro (14,3 miliarde de dolari).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Volkswagen audi presedinte herbert diess