x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Permisul de conducere, mai greu de obținut din toamnă

Permisul de conducere, mai greu de obținut din toamnă

20 Iun 2016   •   18:16
Permisul de conducere, mai greu de obținut din toamnă

Un nou proiect legislativ, ce vizează obținerea permisului de conducere a fost depus zilele acestea spre dezbatere publică în Camera Deputaților, urmând să fie apoi înaintat la Senat, unde se vor aștepta avizele de la comisiile de specialitate.

După ce vor trece de Parlament, măsurile care presupun înăsprirea condițiilor de obținere a permisului de conducere prin introducerea unor noi probe, vor putea intra în vigoare din 5 Octombrie 2016.

Schimbările impuse de noul proiect legislativ au ca scop reducerea numărului de accidente de circulație: “în ultimii 26 de ani, condiţiile şi modalităţile de instruire şi de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunţat definitiv la examinare, iar permisul se obţine mai uşor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS”, susțin inițiatorii acestui proiect.

Cele două noi probe la care vor fi supuși doritorii de permis auto vor fi legate de verificarea aptitudinilor în poligon și pe timp de noapte, pe drumurile publice.

Legea pentru modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

„Art. 23. Alin. (9) se modifică și va avea următorul cuprins:

..........................

Citește mai mult despre propunerile legislative privind obținerea permisului de conducere.

×
Subiecte în articol: permis de conducere