x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Pont. Cum ajungi șofer Uber

Pont. Cum ajungi șofer Uber

de Cătălin F. Vărzaru    |    16 Sep 2015   •   10:36
Pont. Cum ajungi șofer Uber

A deveni șofer înscris în rețeaua Uber nu este accesibil oricui. Spre deosebire de taximetriști, șoferii Uber trebuie să dovedească cu acte că sunt curați, și la cazierul juridic care se eliberează de către orice secție de poliție, dar și la cazierul Poliției Rutiere.

Concret, șoferul Uber trebuie să nu fi avut abateri și sancțiuni în ultimii cinci ani. Se acceptă doar contravențiile minore, nici poveste de accidente, conducere sub influența alcoolului/stupefiantelor sau depășiri repetate ale vitezei. Alte condiții sunt impuse mașinii pe care șoferul Uber o înscrie în portofoliul său.

Aceasta trebuie să aibă ITP și RCA valabile și să nu fie mai veche de zece ani. În plus, șoferul și mașina sa sunt cotați de cei cu care împart drumul și dacă starea automobilului e jalnică sau conducătorul auto imprudent sau nesimțit este exclus din ofertă.

Nu în ultimul rând, șoferul Uber nu poate folosi “maimuța” taximetriștilor, pentru că plata se face prin card conform cu drumul parcurs înregistrat de GPS.
 

×
Subiecte în articol: taxi uber