x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Pont. Cum alegem acumulatorul

Pont. Cum alegem acumulatorul

02 Dec 2015   •   14:47
Pont. Cum alegem acumulatorul

Acumulatorul este o componentă esențială pe vreme de iarna. Un acumlator a cărui durată de viaţă a atins ciclu maxim, ori unul prost ales îţi poate face surpriza să te lase în plină zăpadă.

Este bine de ştiut că, în funcţie de producător, de calitatea acumulatorului sau de modul lui de folosire, durata de viaţă poate fi de la 2 ani până la 6-7 ani, media acceptată fiind de 3-4 ani. Dincolo de preţul iniţial şi de calitatea acumulatorului care spune din start ce aşteptări trebuie să avem de la el, contează şi modul în care acesta a fost folosit.

Dacă maşina a circulat mai mult în oraş şi a avut parte de mai multe porniri este de aşteptat ca viaţa bateriei să fie mai scurtă. De asemnea, conteză şi câţi consumatori suplimentari s-au montat pe maşină faţă de varianta de fabrică – de exemplu o instalaţie GPL sau faruri cu xenon.

Pentru aceste cazuri trebuie avut în vedere o variantă upgradată a acumulatorului înscris în cartea tehnică. Verificare felului în care alternatorul face încărcarea este un alt element care modifică durata de viaţă a bateriei.

Verificarea stării acumulatorului se poate face citind martorul care îşi schimbă culoarea în funcţie de cât de aproape este îi e sfârşitul. Foarte important de ştiut este că un motor diesel necesită un acumulator mai puternic decât unul pe benzină.
 

×