x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Pont. Telefonul, paznicul mașinii

Pont. Telefonul, paznicul mașinii

17 Dec 2015   •   20:29
Pont. Telefonul, paznicul mașinii

Banala alarmă nu mai pare o piedică în calea hoților de mașini din ziua de azi. Dotați cu tehnologii care de care mai sofisticate, hoții pot prelua controlul închiderii centralizate sau pot bruia alarmele. Există însă și soluții mult mai sigure pentru protecția automobilului. CarLock este una dintre acestea.

În fapt, este vorba despre o aplicație care poate fi instalată pe telefonul mobil din care se pot comanda sistemele de protecție ale mașinii. Mai precis, automobilul se poate bloca sau debloca după voie, și i se poate stabili și un program în acest sens. Aplicația este capabilă să ofere prin SMS informații privind starea mașinii, dacă i s-a pornit motorul sau dacă i s-au acționat alte sisteme.

De asemenea, se poate urmări traiectoria mașinii în cazul în care aceasta a intrat deja pe mâna hoților. Pentru ca aplicația să funcționeze este nevoie de un dispozitiv care se montează în mufa OBD a automobilului și care are înglobată o antenă GPS, o antenă GSM pentru comunicarea cu telefonul mobil și un senzor de mișcare. Prețul unui astfel de sistem ajunge la 140 de euro.
 

×