x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ponta a băgat în viteză uzina de la Sebeş

Ponta a băgat în viteză uzina de la Sebeş

de Sebastian S. Eduard    |    06 Apr 2014   •   16:51
Ponta a băgat în viteză uzina de la Sebeş
Sursa foto: Victor Stroe/Jurnalul National
În 2016 aici se va produce noua cutie 9G-TRONIC

Star Transmission, filiala Daimler din România, a inaugurat în week-end lucrările de construcţie la o nouă fabrică de montaj cutii de viteze de ultimă generaţie în Sebeş, judeţul Alba. Ceremonia oficială de aşezare a primei pietre de temelie a avut loc în prezenţa Prim-ministrului României, Victor Ponta, a Ambasadorului Germaniei în România, Werner Hans Lauk, precum şi a numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale. În noua fabrică Star Assembly se va monta, începând cu anul 2016, cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC.
“Venirea Daimler în România este o veste bună, care demonstrează drumul bun pe care ne aflăm. Prin construcţia acestei noi unităţi de producţie, Daimler continuă investiţia în România, confirmând astfel evoluţia excelentă pe care economia românească a avut-o în 2013 şi trendul pozitiv pe care ne aflăm, a declarat premierul.

"Suntem încântaţi de a avea privilegiul să ne extindem în viitor gama de montaje în cadrul reţelei de producţie integrate Powertrain a Mercedes-Benz," a spus Bernd Krottmayer, Director General al Star Transmission. "Fabrica noastră produce în mod flexibil şi serios, aliniat la înaltele standard de calitate ale Mercedes-Benz."

Actuala fabrică de asamblare funcţionează la Sebeş de anul trecut. În iulie 2013, concernul german a inaugurat la Sebeş unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, o investiţie de 30 de milioane de euro, fiind create astfel circa 250 de locuri de muncă. Cutiile de viteză automate în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes se montau anterior exclusiv în Germania. De asemenea, la începutul acestui an a avut loc inaugurarea oficială a unităţii de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, o investiţie de aproape 40 de milioane de euro.

Cutia de viteze care se va asambla în curând la Sebeş este într-adevăr una de top. Prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte şi convertor de cuplu pentru vehiculele premium se distinge prin extraordinarul confort oferit şi schimbarea de viteze aproape imperceptibilă. Mercedes-Benz E 350 BlueTEC, disponibil în modelele Saloon şi Estate este echipat standard cu noul 9G-TRONIC, motorul V6 diesel de 185 kW (252 hp) având un consum NEDC mediu de combustibil de 5,3 litripe 100 kilometri. În consecinţă, noile modele cu 9G-TRONIC îşi depăşesc predecesorii atât în privinţa consumului cât şi a emisiilor de CO2.

×