x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Primele fotografii oficiale cu Noul BMW Seria 5

Primele fotografii oficiale cu Noul BMW Seria 5

de Sebastian S. Eduard    |    20 Mai 2013   •   15:37
Primele fotografii oficiale cu Noul BMW Seria 5
Bavarezii au dat publicităţii, astăzi, primele fotografii oficiale ale Noului BMW Seria 5.

Calităţi dinamice, confort, eficienţă, design elegant şi un pachet extins de inovaţii care au rolul de a îmbunătăţi plăcerea condusului - BMW Seria 5 deţine toate ingredientele specifice unui model best-seller din segmentul premium al clasei superioare.

De la lansarea actualei generaţii, au fost vândute peste un milion de unităţi din versiunile BMW Seria 5 Sedan, BMW Seria 5 Touring şi BMW Seria 5 Gran Turismo, ceea ce a conferit acestui model prima poziţie în segment la nivel mondial. Acum, un nou capitol al acestei poveşti de succes este gata să înceapă: modificări precise la designul automobilului, noi variante de motorizare şi suplimentări inovatoare ale gamei de dotări disponibile, precum şi tehnologia BMW ConnectedDrive sporesc farmecul familiei BMW Seria 5.

Designul

Liniile de contur suplimentare din jurul grilei BMW a radiatorului şi prizele de aer cu o nouă structură din partea inferioară consolidează apariţia sportivă a noilor BMW Seria 5 Sedan şi BMW Seria 5 Touring. La ambele variante, lăţimea accentuată a părţii spate este subliniată de o nervură suplimentară în bară, precum şi de stopurile cu un design nou, subţiri, puternic conturate.

Noul BMW Seria 5 Gran Turismo are bara faţă modificată, pentru o imagine cu un plus de forţă. Noul design al spatelui creează o impresie de alungire şi de apropiere de sol. Datorită designului tridimensional al suprafeţei din jurul suportului pentru plăcuţele de înmatriculare şi benzii cromate din bara spate, caracterul dinamic se bucură de un plus de profunzime.

Farurile cu xenon sunt disponibile standard la toate modelele, în timp ce farurile LED adaptive se află pe lista opţionalelor, în premieră alături de proiectoarele LED de ceaţă. Pe de altă parte, semnalizatoarele laterale sunt integrate în oglinzile retrovizoare. O altă noutate la BMW Seria 5 sunt pachetele BMW Luxury Line şi BMW Modern Line, care cuprind dotări exclusive de design şi echipamente. De asemenea poate fi comandat un pachet M Sport, personalizat pentru fiecare variantă de model.

Motorizări

Mai rapide, mai economice, mai ecologice: toate variantele BMW Seria 5 dispun de o serie de detalii optimizate. Rezultatul îl reprezintă un consum de combustibil redus - în unele cazuri, o scădere semnificativă. În plus, toate variantele de motorizare îndeplinesc deja normele EU6 cu privire la emisii, standard care va intra în vigoare abia în luna septembrie 2014. Pe lângă recuperarea energiei la frânare (Brake Energy Regeneration), funcţia Auto Start-Stop (disponibilă și în combinaţie cu transmisia automată cu opt trepte), indicatorul punctului optim de schimbare a vitezelor (Optimum Shift Indicator) şi modul de funcţionare ECO PRO, gama de tehnologii BMW EfficientDynamics disponibile standard include acum şi un mod coasting / rulare liberă (care decuplează motorul de la transmisie), Proactive Driving Assistant (asistare proactivă a condusului / pentru ajustarea vitezei automobilului înaintea unei modificări a limitei de viteză) şi funcţia ECO PRO Route care poate fi selectată prin sistemul opţional de navigaţie Professional.

Lansarea pe piaţă a noii game BMW Seria 5 înseamnă şi extinderea gamei de motoare. De exemplu, BMW 518d reprezintă noua variantă diesel entry-level a gamei. Motorul diesel cu patru cilindri cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, ce dezvoltă 105 kW/143 CP, poate fi comandat atât pentru noul BMW Seria 5 Sedan, cât şi pentru noul BMW Seria 5 Touring. Asemenea BMW 520d Sedan, BMW 518d Sedan înregistrează un nivel impresionant al consumului mediu în ciclul de testare EU - 4,5 l/100 km - şi al emisiilor CO2 - 119 g/km. Iar gama de modele include acum şi BMW 520d xDrive – atât pentru versiunea Sedan, cât şi pentru Touring.

Vârful gamei de motorizări, disponibil pentru toate versiunile BMW Seria 5, este un nou propulsor V8 cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 330 kW/450 CP.

×
Subiecte în articol: bmw seria 5