x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Profitul Nissan va scădea sub cel al Renault pentru prima dată în ultimul deceniu

Profitul Nissan va scădea sub cel al Renault pentru prima dată în ultimul deceniu

24 Apr 2019   •   21:25
Profitul Nissan va scădea sub cel al Renault pentru prima dată în ultimul deceniu

Nissan este în grafic să nu-şi îndeplinească ţinta anuală de profit, câştigând mai puţin decât partenerul de alianţă Renault, pentru prima dată în ultimul deceniu, pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă cei doi producători auto după scandalul în care este implicat fostul şef Carlos Ghosn, transmit Kyodo, Reuters şi Automotove News.

Al doilea producător auto nipon şi-a înrăutăţit pentru a doua oară în acest an estimările privind profitul operaţional în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2019. Astfel, Nissan ar urma să înregistreze un profit operaţional de 318 miliarde de yeni (2,8 miliarde de dolari), faţă de prognoza precedentă de 450 miliarde de yeni, din cauza costurilor mai mari din SUA, a mediului operaţional dificil şi a impactului asupra vânzărilor al recentelor probleme ale corporaţiei". 

Este cel mai redus nivel al profitului din anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2010.

Conform estimărilor preliminare, Nissan va anunţa în 14 mai un câştig în dolari mai redus decât al Renault, pentru prima dată de când ambii producători auto au raportat pierderi, în 2009. Pentru anul trecut, Renault a reportat un profit operaţional de trei miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari). Când Renault a preluat pentru prima dată o participaţie în Nissan, în 1999, grupul auto francez era mai profitabil decât Nissan. Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault. 

Vânzările ar urma să scadă la 5,52 milioane de vehicule, faţă de estimarea precedentă de 5,60 milioane de vehicule, iar în SUA livrările ar urma să se situeze la 1,44 milioane de vehicule, de la 1,46 milioane de vehicule previzionate anterior. 
America de Nord este cea mai mare piaţă a Nissan, reprezentând un sfert din vânzările sale globale.

Săptămâna trecută, publicaţia niponă Nikkei anunţa că Nissan îşi va reduce cu 15% producţia globală în anul fiscal care se va încheia în martie 2020, renunţând la campania agresivă de expansiune promovată de fostul preşedinte Carlos Ghosn.

Aceasta ar fi cea mai semnificativă reducere a producţiei din ultimul deceniu, în condiţiile în care producătorul auto nipon se confruntă cu vânzări slabe pe pieţele externe, inclusiv în SUA, unde şi-ar putea eficientiza operaţiunile, susţine Nikkei.

Nissan vrea să producă aproximativ 4,6 milioane de vehicule în anul fiscal 2019, a anunţat publicaţia niponă, citând planurile comunicate de furnizorii producătorului auto. Decizia va afecta probabil câştigurile şi ar putea deteriora alianţa Nissan cu producătorul auto francez Renault SA, informează Nikkei fără a da amănunte suplimentare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Nissan profit Renault