x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto VIDEO. Renault a prezentat utilitara viitorului: EZ-PRO

VIDEO. Renault a prezentat utilitara viitorului: EZ-PRO

20 Sep 2018   •   16:55
VIDEO. Renault a prezentat utilitara viitorului: EZ-PRO

Curierii viitorului vor apărea sub forma unor capsule-roboţi, potrivit unui concept dezvoltat de producătorul de maşinI Renault. Astfel, EZ-PRO reprezintă o viziune a constructorului francez pentru o utilitară autonomă şi electrică.

Conceptul francezilor ar avea rolul de transport de marfă, în marile oraşe, pentru reducerea poluării şi pentru o mai mare productivitate. În plus, acesta este alcătuit din două componente principale, iar ansamblul poate fi comparat cu un tren, chiar dacă cele două componente nu sunt conectate fizic între ele, cea de-a doua urmează traseul primei, iar dacă este necesar, poate urma propriul traseu.

În ciuda faptului că este o utilitară autonomă, există un loc special amenajat şi pentru om, în condiţiile în care angajatul ar urma să livreze personal comanda, după ce ajunge la destinaţie. 

Potrivit Renault, clientul va putea să primeasă notificări pe telefon despre statusul comenzii. În ceea ce priveşte capacităţile de încărcare, EZ-PRO vine cu o capacietate de o tonă în cazul locomotivei şi două tone în cazul vagoanelor. Utilitara ar urma să aibă o lungime de 4.8 metri, o înălţime de 2.1 metri, un volum de 6 metri cubi, în cazul locomotivei, şi 12 metri cubi în cazul vagoanelor.

 

×